Tarih: 20.07.2024 11:44

Çocuklar duvar boyama etkinliğinde buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Büyükşehir Belediyesinin mahalle muhtarları ile iş birliğinde çocuklar için düzenlediği etkinlikler sürüyor. Çocuklar, Fuat Morel Mahallesi’nde gerçekleştirilen boyama etkinliğinde duvara el baskısı yaptı.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından çocuklar için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor. Mahalle muhtarı ve bölge çocuklarının talep ve istekleri doğrultusunda etkinlik düzenleyen ekipler, Fuat Morel Mahallesi’nde çocuklar için duvar boyama etkinliği gerçekleştirdi. Mahalle muhtarı Didem Cevriye Demir’in bir binanın renklenmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesine talebini iletmesi üzerine gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar doyasıya eğlendi. Ekiplerin mısır ikramı, yüz boyama etkinliği ve palyaço gösterisi ile eğlenen çocuklar, renkli boyalarla mahallelerinde bulunan bir yapının duvarına el baskısı yaptı. Mahalle çocuklarının şarkılar eşliğinde eğlenerek gerçekleştirdiği baskılarla yapı, rengarenk bir görüntüye kavuştu.

"Dış cephede çocukların el izleri olsun istedik"
Muhtar Didem Cevriye Demir, yüzeyinde çeşitli yazıların yer aldığı yapının dış cephesini boyayarak kapatmak istediklerini söyledi. Binanın renklenmesinde çocukların da katkısı olmasını istediklerini dile getiren Demir, “Amacımız çocuklarla birlikte güzel bir şeyler yapmaktı. Aslında bu dış cephede çocukların el izleri olsun istedik ki kimse bir daha zarar vermesin. Çocuklar ileride dönüp ‘bu benim el izimdi’ diyebilsinler diye onlarla etkinlik yaptık" dedi.

"Etkinlikler yapmaya devam edeceğiz"
Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığında görev yapan Nazmiye Altınbaşak da etkinlikle ilgili bilgi vererek, "Kadın muhtarlarımızla çocuklara yönelik etkinlikler düzenliyoruz. Bugünkü durağımız Fuat Morel Mahallesi oldu. Çocuklarımızla birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Bunlardan biri de duvar boyama etkinliği oldu. Mısır ikramında bulunduğumuz çocuklar, keyifli vakit geçirdiler. Diğer muhtarlarımızla iş birliği içerisinde bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Duvara baskı yapan çocuklar ise çok eğlendiklerini ve keyifli vakit geçirdiklerini kaydettiler.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB