Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği hizmeti 78 bini aştı

Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği hizmeti 78 bini aştı

Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği hizmeti 78 bini aştı

Tepebaşı Belediyesi’nin koruyucu hekimlik çalışmalarının en başarılı örneklerinden biri olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Yeşiltepe Yaşam Merkezi’nde hizmet vermeye devam ederken, merkezden yararlanan çocuk sayısı 78 bini aştı.
Tepebaşı Belediyesi’nin 2013 yılında faaliyete geçirdiği Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Yeşiltepe Yaşam Merkezi’nde hizmetlerini sürdürüyor. Hiçbir ücret talep edilmeyen Türkiye’de 4’üncü, Eskişehir’de ilk olan merkez kısa sürede gerçekleştirdiği çalışma ile örnek gösterilen bir merkez haline geldi. Muayeneye gelen çocuklar tamamen kendileri için tasarlanmış merkezde çizgi filmler izleyip eğitimlere katılıyor, bir yandan da sağlıklı dişlere kavuşuyor. 4-18 yaş grubu çocuklara psikolojik danışmanlık, diş sağlığı eğitimi ve acil müdahale ve tedavi işlemleri bulunan, koruyucu hekimliğin ve sosyal belediyeciliğin bir araya geldiği merkezde 2013 yılından bu yana 78 bin 723 çocuk taramadan geçti. Merkezde 36 bin 676 çocuğun tedavisi yapıldı. Ayrıca 5 bin 686 çocuğa 5 bin 718 kez psikolojik destek sunulurken, 25 bin 489 çocuğa ise eğitim verildi.

“Çocuklarımız için çalışmalarımız devam edecek”
Eskişehir’de bir ilk olan ve ücretsiz olarak hizmet veren poliklinik hakkında değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için koruyucu hekimlik çalışması olan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’miz, kaliteli ve ücretsiz sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Burada çocuklarımız diş hekimi korkusu olmadan taramadan geçiriliyor, gerekli durumlarda tedavileri yapılıyor ve sağlıklı bir ağız yapısına kavuşuyor. Ülkemizde birçok olumsuzluk ile boğuşan, maliyetli sağlık hizmetleri ve diş sorunları hakkındaki istatistikler de göz önünde bulundurulduğunda, bu hizmetimizin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılıyor. Çocuklarımızın sağlıklı bir geleceğe gülümsemeleri için çalışmalarımız devam edecek” dedi.