ÇKS işlemleri tamamlandı, Kayseri'de çiftçi sayısı sabit

ÇKS işlemleri tamamlandı, Kayseri

Ziraat Odaları Başkanı Güneş, Çiftçi Kayıt Sistemi işlemlerinin sorunsuz tamamlandığını ve çiftçi sayısında azalma olmadığını açıkladı.

ÇKS Süreci Başarıyla Tamamlandı

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Kadir Güneş, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt işlemlerinin 31 Aralık'ta sona erdiğini belirtti. Türkiye'de 20 pilot ilde başlayan ve 1 Eylül'den itibaren Ziraat Odaları'nca yürütülen sürecin, 31 Aralık akşam mesai bitimine kadar devam ettiğini hatırlatan Güneş, Kayseri'de hiçbir çiftçinin mağduriyet yaşamadan kayıt işlemlerini tamamladığını vurguladı.

Çiftçi Sayısında Düşüş Yok

Kayseri'de çiftçi sayısında bir azalma olmadığının altını çizen Başkan Güneş, "Kayseri'de çiftçi sayısında azalma söz konusu değil" ifadelerini kullandı. Ayrıca, ekili alanlarda da geçen yıla kıyasla bir düşüş yaşanmadığını, net rakamların ayın 15'inde açıklanacağını ve hatta bir artış beklendiğini dile getirdi.

Yetki Başarıyla Kullanıldı

Tarım Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği protokolü çerçevesinde devredilen bu yetkinin, odaların alt yapısı tamamlanarak "eksiksiz ve sıkıntısız" bir şekilde yerine getirildiğini söyleyen Güneş, "Bize verilen bu yetkiyi alnımızın akıyla tamamladık. İnşallah 2027 yılında da böyle devam ederiz" diyerek sürecin başarısını vurguladı.