CHP’Lİ VEKİL ARIK, YHT VAADİNE ATIFTA BULUNDU

CHP’Lİ VEKİL ARIK, YHT VAADİNE ATIFTA BULUNDU

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve İl Başkanı Özer, Yüksek Hızlı Tren ile ilgili Cumhuriyet Meydanı’nda bir basın toplantısı düzenledi. İkili YHT'nin Kayseri'ye gelmeyeceğini belirterek sert eleştirilerde bulundular.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık ve CHP İl Başkanı Ümit Özer, Cumhuriyet Meydanı’nda ortak basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda YHT konusuna değinen ikili sert eleştiriler de bulunarak vaadin yerine getirilmeyeceğini söylediler.

 CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık yaptığı basın toplantısında “6 bakan söz vermiş Kayseriye hızlı tren gelecek diye. Yarın cumhurbaşkanı müjde verecek hızlı treniniz hayırlı olsun  diyecek. Lütfen inanmayın basın mensupları. Yarın orda olacaksınız lütfen sorun hızlı tren Kayseri’ye gelmeyecek, 13 yıldır sözünüzü tutmadınız. 2,5 yılınız var seçim vaktinde olursa zaten gideceksiniz, ben burada söz veriyorum. Bizim sözümüz Cumhuriyet Halk Partisi’nin sözü. Bizim sözümüz herkesi kandırdıklarının sözü, Kayseriyi kandıralanların sözü değil’’ dedi.

CHP İl Başkanı Ümit Özer yaptığı hızlı tren açıkmasında ‘’ 18 Yıldır ülkeyi yöneten  AK Parti iktidarında toplu açılışlara alıştık özellikle seçim dönemlerinde  hissesi devlet sırrı gibi saklanan toplu açılışlara yaparsa AK Parti yapar denerek kullanılan  sloganla yapılan bol vadleri hepimiz biliyoruruz ki,  AK Parti Genel Başkanı  kentimize gelecek yine açılış yapacak,  yine bol vadlerde buluncak. Hani göklerde olan milli uçağımız gibi fabrikasını siz biliyormusunuz? Biz  bilmiyoruz, nerede üretiliyor siz biliyormusunuz? Biz bilmiyoruz, 13 yıl önce AK Parti Genel Başkanı Kayserilere bir vaatte bulundu. ‘Yüksek hızlı treni Kayseri’ye getireceğiz’ dedi. Yüksek hızlı treni gördürdünüz mü, yarın Kayseri’ye geldiğinde AK Parti Genel Başkanı yine hızlı tren sözü verecek,  biz buradan müjdeliyoruz, yarın Kayseri’den Ankara’ya hızlı tren sözünü verecek AK Parti Genel Başkanı. Her ne kadar kendisi  AK Parti Genel Başkanı olma sıfatını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olma sıfatına  tercih etse de, biz Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’nın sözününü askıda kalmasını istemiyoruz .Kayseri halkıylada dalga geçilmesini kabullenemiyoruz, AK Parti iktidarından da kimse ama hiçkimse  Kayseri için hiçbir şey beklemesin’’ dedi.