Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle okullarda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.
Çermik Fen Lisesi ve Hakan Bahçeci Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tatbikatlarda, deprem anında yapılması gerekenler öğrencilere hem teorik hem de pratik olarak gösterildi. Öğretmenler, sınıflarda deprem öncesi alınacak tedbirleri, 'çök-kapan-tutun' yöntemini ve güvenli tahliye süreçlerini anlattı.
Ardından yapılan tatbikatla öğrenciler, öğrendikleri bilgileri uygulama şansı buldu. Tatbikat sonrası okul bahçesinde toplanan öğrenciler, çember oluşturarak deprem anını simüle eden bir farkındalık etkinliği yaptı.
Hakan Bahçeci Anadolu Lisesi Müdürü Nurettin Yıldırım, yaptığı açıklamada, öğrencilerin olası bir afette panik yapmadan doğru davranışları sergileyecek bilgiye sahip olmalarını amaçladıklarını belirtti. Yıldırım, afet bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının toplumu afetlere karşı daha dirençli hale getireceğini vurguladı.