Çermik’te 3 bin 442 öğrenci Kur’an-ı Kerim öğreniyor

Çermik’te 3 bin 442 öğrenci Kur’an-ı Kerim öğreniyor

Çermik’te 3 bin 442 öğrenci Kur’an-ı Kerim öğreniyor

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde okulların kapanmasıyla açılan 109 Kur’an-ı Kerim kursunda 3 bin 442 öğrenci, hem Kur’an Kurslarına giderek tatilde vakitlerini değerlendiriyor, hem de düzenlenen kültürel ve sosyal etkinliklerle eğleniyor.
Çermik İlçe Müftüsü Burhan Kızılarslan, camilerin özellikle yaz tatilinde öğrencilerle şenlendiğini belirterek, öğrencilerin camiye gelmesinin Kur’an-ı Kerimi, dinini ve Hazreti Muhammed’i öğrenmesinin çok kıymetli olduğunu ifade etti.
Kızılarslan, "Kurslarımızda sadece Kur’an, temel dini bilgiler öğretmiyoruz. Burada bir arkadaşlık ortamı oluyor, birbirinizle tanışıyorsunuz. Sosyal etkinlikler olacak, oluyor. Bu çok kıymetli. O nedenle her birinizin 16 Ağustos’a kadar devam edecek olan bu yaz Kur’an kurslarına katılmasını istiyoruz" dedi.
Kızılarslan, ilçe genelindeki 109 kursta 139 personelin görevlendirildiğini 3 bin 442 öğrencinin Kur’an-ı Kerim öğrendiğini hatırlatarak, “Bu kurslarımızda Çermik esnafı tarafından ikramlar ve destekler sunulmaktadır. Kurslarımızda tamamen ders havası olmayıp bunun yanında eğlenceli oyunlar ve etkinlikler yapılmaktadır. Öğrenci kayıtlarımız devam ettiği için bütün vatandaşlarımızdan beklentimiz o güzel çocuklarını camilerimize göndermeleridir. Allah neslimizi Kur’an’a ve sünnete bağlı, değerlerini bilen, ahlaklı, saygılı, anlayışlı, dini bütün ve bilinçli bir nesil kılsın” ifadelerini kullandı.