Tarih: 05.07.2018 15:40

CEO ERTEKİN, "HES KABLO VE BOYDAK ENERJİ KÖTÜ GİDİŞE KAPI ARALIYORMUŞ?

Facebook Twitter Linked-in

Boydak Holding CEO´su Alpaslan Baki Ertekin, holding merkezinde düzenlediği basın toplantısında şirketlerin son durumları ve 2018 yılı ikinci çeyreğinde gelinen son noktayı değerlendirdi. Değerlendirmesine şirketlerin hedefleri ve geldiği noktalar başlıklarında inceleyen Alpaslan Baki Ertekin özellikle ihracatta 420 Milyon Dolar´lık hedefin yılsonuna kadar tutturulmasını beklediklerini söyledi. Ham madde girişi ve iş gücü konusunda da açıklamalar yapan CEO Ertekin, işçilerimizin çalışmalarına odaklanacağız. Gerekirse hammadde girişinde nasıl indirim yaparız bunları araştıracağız? diyerek bir anlamda çalışanların sıkıntı yaşamadan holdingin karlılığını sürdüreceğini anlattı.

Boydak Holding CEO´su Ertekin basın toplantısında her ne kadar kar marjından ve gidişattan bahsetse de kasada yer alan nakit paranın neden seviyesinde düşme olduğunu da anlattı. Öyle bazı kafalardan çıkan sesler gibi paranın çarçur edilmediğini, aksine bu holdingi teslim aldıklarında ellerindeki bilançoya göre ortadaki büyük borcun ödenmesi için bu güne kadar sessiz kaldıklarını anlatarak, ?Yaklaşık 200 Milyon Dolar´ın ödemesini yaptık ve bu da toplam borcun %70 - %80´ini oluşturuyor´ dedi.

Hala nakit olarak 70 ile 80 Milyon Dolar paranın olduğunu belirterek şimdi önümüze daha iyi bakıyoruz dedi. CEO Ertekin ayrıca Boydak Enerji Ve HES Kablo ile de ilgili Boydak Ailesi´ne göndermede bulunarak, ´Bu nasıl bir şirket yönetimi, eğer ki bu duruma el konulmasaymış, HES Kablo ve Boydak Enerji holdingin kötüye gidişine sebep olurmuş" dedi. Öyle mahkemede anlatılanlar gibi şirketlerin kendileri tarafından değil daha önce yönetimde bulunan aile tarafından kötü yönetildiğine dikkat çeken CEO Ertekin, ?HES Kablo gibi dünya markası bir şirket her sıkışıldığında bankadan kredi çekerek sorunlar çözmeye çalışılmış. Bir şirkete bu kadar yüklenilmez. Bu şirketin kötüye gidişine zemin hazırlar? diyerek yapılan çalışmaları ve şirketlerin nasıl karlı bir duruma geçtiğini anlattı.

Ertekin konuşmasının son bölümünde ise holdingin sadece Kayseri veya Türkiye markası olarak değil dünya markası olarak hizmetlerine devam edeceğini ama Kayseri ekonomisine de büyük katkılar  sağlayacağını sözlerine ekledi.   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB