Çaycuma’da çocuk koruma ve kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon toplantısı yapıldı

13.09.2024 17:12:02

Çaycuma’da çocuk koruma ve kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon toplantısı yapıldı

Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya’nın başkanlığında, “5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu’na Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması” ve “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planının Uygulanması” konuları masaya yatırıldı.
İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından koordine edilen toplantıya, Cumhuriyet Savcısı Bünyamin Uçan, Hakim Burak Arat, Çaycuma Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Hasan Volkan Eyidoğan, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Samet Tonga ve ilgili kurum müdürleri katıldı. Toplantının ana gündem maddeleri, çocuk koruma tedbirlerinin etkinliği ve kadına yönelik şiddetle mücadelede alınması gereken önlemler oldu. Katılımcılar, bu konularla ilgili yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi, uygulamada karşılaşılan eksiklikler ve iyileştirme önerileri üzerinde durdu.
Kaymakam Adem Kaya, toplantıda yaptığı konuşmada, çocuklar ve kadınlar için güvenli bir yaşam alanı oluşturmanın önemine dikkat çekti. Bu hedefin gerçekleştirilmesi adına yürütülen çalışmaların titizlikle devam etmesi gerektiğini belirterek, “Koordinasyonun güçlendirilmesi ve alınan tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanması için tüm kurumların işbirliği içinde hareket etmesi büyük önem taşımaktadır,” dedi.
Toplantıda, çocuk koruma tedbirlerinin yerel düzeyde daha etkili uygulanabilmesi için çeşitli öneriler tartışıldı ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda ilgili kurumlar arasında daha güçlü bir işbirliği yapılmasının gerekliliği vurgulandı.