Çavuşlar Mahallesinin 150 yıllık geleneği devam ediyor

Çavuşlar Mahallesinin 150 yıllık geleneği devam ediyor

Çavuşlar Mahallesinin 150 yıllık geleneği devam ediyor

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinin Çavuşlar Mahallesinde 150 yıllık şeker toplama geleneği yaşatıldı. Arife günü sabah namazından sonra cami önüne toplanan Çavuşlar Mahallesinin çocukları ellerine aldıkları sepet veya naylon poşetlerle köylülerden şeker, lokum, kek, çikolata gibi tatlılar topluyor.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesine bağlı Çavuşlar Mahallesinde 150 yıldan fazladır süren tatlı gelenek yaşatılmaya devam ediyor. Mahalle halkı tarafından çocuklara dağıtılan şeker ve benzeri tatlılar sabah namazından sonra saat 07.30’a kadar köy meydanında yapılıyor. Bu yıl ilk kez şeker toplama geleneğine ilave olarak pamuk şeker de dağıtıldı.
Çavuşlar Mahallesindeki şeker toplama geleneğinin 150 yıldan fazla olduğunu ifade eden mahalle sakinlerinden Mehmet İgdeli, "Babam 86 yaşında vefat etti. Bizlere anlattı. O da babasından bu geleneğin geldiğini bizlere anlattı. 150 yılı aşkın bir zamandır yapılmakta. Şeker toplama geleneği ile köyde yaşayan yaşlılar küçükleri tanımakta, çocuklar da yaşlıları tanıma fırsatı buluyor. Böylece mahallemizde büyük ve küçüklerin sevgi ve saygısı perçinlenmiş oluyor." dedi.