Çarşamba’da ‘İlköğretim Haftası’ etkinliği

Çarşamba’da ‘İlköğretim Haftası’ etkinliği

Çarşamba’da ‘İlköğretim Haftası’ etkinliği

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 2024-2025 eğitim ve öğretim yılının başlaması münasebetiyle ‘İlköğretim Haftası Kutlama Programı’ düzenlendi.
Çarşamba ilçesinde İlköğretim Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bedir’in Belediye meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu sonrası Cumhuriyet İlkokulunda devam etti.
Günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını gerçekleştiren Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bedir, “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözlerinden yola çıkarak ülkemiz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan Türkiye Yüzyılı vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur eğitimdir. Bugün yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’miz ile eğitim öğretim programımız çağın ihtiyaçlarına göre güncellenerek eğitim sistemimizin gücüne güç katarak yeniliklerle uygulanmaya başlamıştır. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımızı evlatlarımızı çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken onları milli ve manevi değerlerimiz ile donatmalıyız” dedi.
Çarşamba Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ise, “Geçtiğimiz 100 yıl içerisinde cumhuriyetimizin, ülkemizin, devletimizin, milletimizin nereden nereye geldiğini bizden daha önceki nesiller çok daha iyi tahayyül edebiliyor. Savaştan çıkmış hiçbir fabrikası olmayan yeni bir ülke düşünün. Şu anda ise yolları ile otobanları ile havayolları ile İHA ve SİHA’ları ile mavi denizde uçak gemileri ile yeni bir Türkiye kuruldu geçtiğimiz yüzyıl içerisinde. Bunun temelinde bizi buraya ulaştıran esas etmen eğitim ve öğretim. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yeni neslin öğretmenler tarafından şekillendirileceğini ifade etti. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizi ne kadar eğitebilir, ne kadar hayata alıştırabilirse o ölçüde eğitim öğretimde başarılı oluyoruz. Tabii sadece öğretmenlerimiz ile bitmiyor. Bana göre eğitim öğretimin üç ayağı var. Eğitim öğretim kadrosu, çocuklarımız ve velilerimiz var. Bu üçünün uyumlu ve dengeli çalışması ile çocuklarımız inşallah gelecek nesillere daha iyi şekilde hazırlanacaklar. Eğitim öğretim yılımızın Çarşamba’mıza, ülkemize, velilerimize, öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.