Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde ile Mücadele kapsamında, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 23-31 Aralık 2025 tarihleri arasında geniş çaplı bir çalışma yürüttü. Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) üzerinden yapılan 284 uygulamada, 13 bin 244 şahıs ve 3 bin 251 araç sorgulandı.
Sorgulamalar sonucunda, uyuşturucu imal ve ticareti yaptıkları veya kullandıkları tespit edilen 15 şahsa ait 4 adres ve 4 araçta, adli makamlardan alınan arama kararı ile operasyon düzenlendi. Narkotik köpeğinin de katılımıyla 32 personel tarafından gerçekleştirilen 5 operasyonda kapsamlı aramalar yapıldı.
Yapılan aramalarda, 22 gram metamfetamin, 28 gram kubar esrar, 21 adet sentetik ecza, 43 adet 7.65 mm çaplı tabanca fişeği, 3 adet uyuşturucu kullanma aparatı (payp), 4 adet uyuşturucu paketlemede kullanılan TL banknot parçası, 1 adet sigara sarma kağıdı, 14 bin 100 TL suç geliri para ve 2 adet cep telefonu ele geçirildi.
Yakalanan 15 şahıs hakkında, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak veya bulundurmak ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet suçları kapsamında adli işlem başlatıldı.
Operasyonlar kapsamında, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan adliyeye sevk edilen 1 şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanma kararı aldı.