Tarih: 01.08.2024 13:41

Çameli semalarında görsel şölen başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Denizli Valiliği, Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı iş birliği ile düzenlenen Paragliding World Cup Çameli 2024 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası başlıyor.

Şampiyona 3 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek açılış programı ile başlayacak. Etkinlik boyunca dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların nefes kesen performanslarına tanıklık edeceksiniz. Etkinlik, GEKA’nın desteklediği ve Çameli Belediyesi’nin yürüttüğü proje kapsamında hayata geçirilen Yaylacık Dağı’ndaki Hava Sporları Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Konumu her daim rüzgârlı oluşu ve dünyada dört yöne uçuş gerçekleştirilebilen ender paraşüt merkezleri arasında yer alan Yaylacık Yamaç Paraşüt Pisti, 3 Ağustos - 10 Ağustos tarihleri arasında adrenalin tutkunu misafirlerini ağırlayacak. Bu süre zarfında, farklı ülkelerden gelen pilotlar, becerilerini ve deneyimlerini sergileyecek, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. Etkinliğe 30 ülkeden 100’ü yabancı olmak üzere toplamda 115 sporcu katılacak.

Etkinlik süresince katılımcılar ve ziyaretçiler için çeşitli aktiviteler ve etkinlikler de düzenlenecek. Bölgenin doğal güzellikleri eşliğinde yamaç paraşütü yapmanın yanı sıra yerel kültürü ve mutfağı tanıma fırsatı sağlanacak. Yaylacık Dağı’nın eşsiz manzarası ve temiz havası, ziyaretçilere hem spor hem de doğa ile iç içe bir deneyim sunacak.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, hava sporları serüveninde Yaylacık Dağı’nın bu alanda tüm dünyada tanınan merkezlerden biri haline geldiğini belirterek, "Yaylacık Yamaç Paraşütü Pisti, sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada tanınır bir noktaya gelmiştir. Denizli Valiliği, Çameli Kaymakamlığı, Çameli Belediyesi ve Güney Ege Kalkınma Ajansı, bu önemli etkinliği gerçekleştirmek için yoğun bir iş birliği ve koordinasyon içerisinde çalışmaktadır. Tüm halkımızı ve spor tutkunlarını bu heyecan dolu büyük şampiyonaya davet ediyoruz" dedi.

Başkan Arslan ayrıca, bu tür uluslararası organizasyonların bölgenin turizm potansiyelini artırdığını ve yerel ekonomiye olumlu katkılar sağladığını vurguladı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB