Büyükşehirden ücretsiz tercih danışma desteği

Büyükşehirden ücretsiz tercih danışma desteği

Büyükşehirden ücretsiz tercih danışma desteği

Samsun Büyükşehir Belediyesi “Üniversite yolunda gençlerimizin yanındayız” sloganıyla "Tercih Danışma Noktaları" kurdu.
Gençlerin üniversite tercih sürecinde daha bilinçli ve doğru kararlar almalarına yardımcı olmak amacıyla ücretsiz olarak kurulan Tercih Danışma Noktaları, 2 Ağustos’a kadar devam edecek.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, üniversite yolunda da gençleri yalnız bırakmayarak üniversite tercihi yapacak gençlere İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ücretsiz “Tercih Danışma Noktaları” kurdu. Cumhuriyet Meydanı ve Çobanlı İskelesi’nde 25 Temmuz itibariyle hizmet vermeye başlayan Tercih Danışma Noktaları’nda gençlere üniversite tercihleri konusunda profesyonel danışmanlık yapılıyor. Büyükşehir Belediyesince tercih için standı ziyaret eden öğrencilere ve vatandaşlara ise limonata da ikram ediyor.

Son gün 2 ağustos
Tercih Danışma Noktaları, uzman öğretmenler eşliğinde 25 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri boyunca 11.00-17.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı ve Çobanlı İskelesi’nde hizmet verecek. Danışma noktalarında sınav sonuçları ve bireysel tercihler değerlendirilerek, en uygun üniversite ve bölümler hakkında gençlere bilgi verilecek.

"En büyük mirasımız, gençlerimizin geleceği"
Gençlerin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tercih dönemi, üniversite adayı gençlerimizin heyecanla beklediği bir süreç. Onlar için hem heyecanlı hem de zorlu olan bu süreçte bizde yanlarında olmayı sürdürüyoruz. Üniversite hayali kuran gençlerimizin bu süreçte doğru tercih yapmalarına yardımcı olmak amacıyla Tercih Danışma Noktaları kurduk. Bizim en büyük mirasımız, gençlerimizin geleceği. Bugünümüzün ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz için adımlar atmaya, bu doğrultuda hizmetleri ortaya koymaya devam edeceğiz. Hepsinin yüzünü güldürecek güzel bir tercih dönemi geçirmelerini ve gönüllerindeki üniversiteye gitmelerini temenni ediyorum” diye konuştu.