Büyükşehir’den şehri hafriyat atıklarından arındıracak yeni sistem

Büyükşehir’den şehri hafriyat atıklarından arındıracak yeni sistem

Büyükşehir’den şehri hafriyat atıklarından arındıracak yeni sistem

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehri hafriyat atıklarından kaynaklı kirlilikten kurtarmak için Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi’ni hayata geçiriyor. Yeni sistemin tanıtımı noktasında hafriyat taşıyıcıları ve müteahhitlerle istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Yeni Kahramanmaraş’ın imar ve inşası noktasında altyapıdan ulaşıma, üstyapıdan sosyal donatılara tüm alanlarda yatırımlarını sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, çevreci yatırım ve projelerine de devam ediyor. Bu kapsamda hafriyat ve inşaat atıklarının yönetimi noktasında Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi hayata geçiriliyor. Hayata geçirilecek yeni sistemle, hafriyat ve inşaat atıklarının sıfır atık kapsamında öncelikle kaynağında değerlendirilmesi, değerlendirilemeyen kısımların ise çevre ve insan sağlığına zarar vermeden bertaraf edilmesi hedefleniyor.
Hedef: tüm atık taşıyan araçların online takibi
Proje kapsamında; hafriyat taşıyan kamyon ve araçlar takip cihazları ile Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemi’ne dahil edilerek atık taşıma hareketlerinin takip edilmesi, atık nakliyesi ile uğraşan işletmelere Atık Taşıma ve Kabul Belgesi verilmesi ve her türlü hafriyat atığının kayıt altına alınması için İl Hafriyat Atıkları Yönetim Planı hazırlanması planlanıyor. Hafriyat Yönetimi ve Bilgi Sistemi tasarlanması aşamasında tüm paydaşlarla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mutlu Kaya ve Çevre Koruma ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Zahide Turan’ın da yer aldığı toplantıda, hafriyat taşıyıcıları ve müteahhitlere sisteme ilişkin bilgiler aktarıldı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, şehri hafriyat atıklarından kaynaklı kirlilikten kurtarmak için plan ve projelerin sürdüğü belirtildi.