Büyükşehir’den “Astrofest Gaziantep” gözlem şenliği

Büyükşehir’den “Astrofest Gaziantep” gözlem şenliği

Büyükşehir’den “Astrofest Gaziantep” gözlem şenliği

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük bilim merkezi olan Müzeyyen Erkul’da uzay ve havacılık konusuna ilgili vatandaşlar, astronomi dalında çeşitli etkinliklerle buluşturulacak.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğinde kentte uzay ve havacılığa ilgisi olan vatandaşlar için Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nde astronomi alanında çeşitli etkinlikler sunan bilim şenliği düzenlenecek.
4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında yürütülecek olan etkinlik, bilim ve teknolojiye olan ilgiyi, bilgiyi ve katılımı artırmak, bilim eğitimini desteklemek, bilim kültürünü yaygınlaştırmak ve bilim okuryazarlığını geliştirmek amacıyla planlandı.
Gündüz atölyeleri ve gece gözlem etkinliği olmak üzere iki kısımda yapılacak etkinlik, 23 - 25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Organizasyonda 16.00 - 17.00 saatleri arasında “Milli Uzay Programımız Semineri” yapılacak.
Gündüz atölyeleri 9 istasyonda 9 farklı etkinlik şeklinde 3 gün boyunca 16.00 - 19.00 saatleri arasında Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nde düzenlenirken, gece gözlem etkinliği ise 20.30 - 02.30 saatleri arasında ilk gün ve üçüncü gün Bilim Merkezi, ikinci gün ise Rumkale’de gerçekleşecek.
Programla ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar, www.astrofestgaziantep.com adresinden veya 0342 211 12 00 - 8840/8841 dahili numarasından detaylı bilgiye ulaşabilecek.
Astrofest Gaziantep kapsamında düzenlenen organizasyonun ikincisi 16-19 Ekim tarihlerinde Müzeyyen Erkul Gaziantep Bilim Merkezi’nde büyük bir “Bilim Şenliği” ile yapılacak. Son olarak ise Aralık 2024- Mart 2025 tarihleri arasında “Mars’taki Kolonim Tasarım Yarışması” organizasyonun devamında düzenlenecek.