Büyükşehir, “üniversite yolunda gençlerin yanında”

2.08.2024 15:30:13

Büyükşehir, “üniversite yolunda gençlerin yanında”

Samsun Büyükşehir Belediyesinin, “Üniversite yolunda gençlerimizin yanındayız” sloganıyla üniversite tercihi yapacak öğrencilere yönelik kurduğu tercih danışma noktalarında, yüzlerce öğrenciye danışmanlık hizmeti sunuldu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite tercihi yapacak gençlere tercih haftası boyunca ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti verildi. Gençlerin üniversite tercihi sürecinde daha bilinçli ve doğru kararlar almalarına yardımcı olmak amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Çobanlı İskelesi ve Cumhuriyet Meydanı’na kurulan tercih danışma noktalarıyla yüzlerce öğrenciye danışmanlık hizmeti sunuldu.
Danışmanlık hizmetiyle öğrencilerin doğru tercihler yapmaları için gerekli bilgiler sağlanırken, aynı zamanda kariyer planlaması ve üniversite hayatına dair önemli tavsiyeler de sunuldu. Tercih danışma noktalarında limonata ikramı da yapan ekipler, tercih haftası boyunca binlerce vatandaşa limonata ikramında bulunarak yaz günlerinde serinletici bir mola sundu.

“Hayatın her alanında gençlerimizin yanındayız”
Eğitim kenti Samsun’da her alanda gençlerin yanında olduklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Samsun’umuz bir eğitim kenti, üniversite kenti. Biz de ‘üniversite yoluna gençlerimizin yanındayız’ diyerek tercih dönemi boyunca öğrencilerimize danışmanlık hizmeti sunmuş olduk. Hayatlarının her alanında gençlerimize başarılar diliyorum. Biz gençlerimizi desteklemeye, yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.