Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere yemek desteği

Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere yemek desteği

Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere yemek desteği

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait 10 LGS kurs merkezinde öğle yemeği hizmeti yeniden başladı. LGS kurs merkezlerinde eğitim gören bin 200 öğrenci öğle yemeği hizmetinden ücretsiz olarak yararlanıyor.
Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde dersler başladı. Öğrencilerin her alanda yanında olan Büyükşehir Belediyesi, LGS’ye hazırlanan öğrenciler için öğle yemeği hizmetini bu sene de başlattı. Tarsus ve merkez ilçelerdeki LGS kurs merkezlerinde yaklaşık bin 200 öğrenci öğle yemeği hizmetinden ücretsiz olarak yararlanıyor. Belediyeye ait Aşhane’de pişen yemekler, her gün LGS kurs merkezinin Hal, Halkkent, Turgut Türkalp, Çilek, Özgürlük, Kazanlı, Turgutreis, Mithatpaşa, Bahçe ve Eskiömerli şubelerine bırakılıyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik kurs hizmeti verilen merkezlerde sabahları derse gelen öğrenciler, öğleden sonra okullarına gitmeden önce, sabahçı öğrenciler ise kurs başlamadan önce öğle yemeğini yiyor. Bu sayede öğrenciler, hem zamandan hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlıyor.

"Öğrencilerimize uygun menüleri hazırladık"
Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, geçen yıl gerçekleştirdikleri desteği bu yılda sürdürdüklerini belirtti. Tarsus ve merkez ilçelerdeki 10 merkezde yaklaşık bin 200 öğrenciye öğle yemeği desteğinde bulunduklarını ifade eden Karakuş, "Bu desteğimizi geçen yıl da gerçekleştirmiştik. Hem öğrencilerden hem velilerimizden gelen memnuniyet neticesinde bu yıl da devam etmesini istedik. Kurs merkezlerimizde öğrencilerimizi sadece eğitim açısından geliştirmiyoruz. Çocukların hem bedensel hem de zihinsel gelişimleri için beslenmenin önemini biliyoruz. Bunun için de Aşhane’mizdeki görevli gıda mühendislerimizle bir araya gelip öğrencilerimize uygun menüleri hazırladık" dedi.
Yemek hizmetiyle ailelere bir anlamda destek olmak istediklerini dile getiren Karakuş, "Öğrencilerimizin, kurs merkezindeyken son dersinde ‘okula nasıl yetişirim’ diye kaygılanmaması ve öğününü sağlam gıdalarla geçirmesi için projemizi gerçekleştirdik. Velilerimiz de çocuklarını güvende hissettikleri için bunun mutluluğunu yaşıyor" diye konuştu.

"Zaman kaybı yaşamıyoruz"
Öğrencilerden Kuzey Recep Ünler, okul çıkışında direkt kurs merkezine gelerek, yemeğini yediğini anlattı. Bunun kendilerini için bir avantaj olduğunu belirten Ünler, "Ücretsiz eğitim verilmesi benim için çok büyük bir avantaj. Hem de ücretsiz yemek veriliyor" dedi.
Öğrencilerden Aylin Gündoğdu da öğle yemeği hizmeti sayesinde zaman kaybı yaşamadıklarını belirterek, "Okuldan çıkıp direkt gelebiliyoruz. Hem zamandan hem de ekonomik açıdan kazanıyoruz" diye konuştu.

"Hem maddi hem manevi olarak faydası oldu"
Velilerden Fatma Çınar, hem yemek hem de eğitim konusunda dar gelirli ailelere destek olduğu için Başkan Vahap Seçer’e teşekkür ederek, "Yemek projesi bizim için çok iyi bir katkı oldu. ‘Çocuğum aç kaldı, aç gitti’ diye aklımızda kalmıyor" dedi.
Arzu Uçar ise kurs merkezinin hem maddi hem manevi olarak kendilerine faydası olduğunu söyledi. Okuldan çıkıp direkt merkeze gelen çocukların sıcak yemek yediklerini ifade eden Uçar, "Çocuklarımız rahat bir ortama geliyor. Bu da bizim kalbimizi rahatlatıyor" ifadelerini kullandı.