Tarih: 14.09.2024 10:14

Büyükşehir Belediyesi, Mersinlileri kültür sanatla buluşturmaya devam ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ekin Tiyatrosu’nun ’Angara Gazinosu’ adlı oyununa ev sahipliği yaptı. Müzikli Kabare oyunu, Mut, Anamur ve Aydıncık ilçelerinde sahnelendi.
Kentin kültür zenginliğine katkı sunan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sanata desteği devam ediyor. Birbirinden farklı kültür etkinliklerine ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ekin Tiyatrosu’nun düzenlediği Angara Gazinosu adlı oyunu vatandaşlarla buluşturdu. 25 kişilik kadrosuyla yola çıkan ekip, oyunlarını sırasıyla Mut Çınaraltı Parkı, Anamur Cumhuriyet Meydanı ve Aydıncık Limanı’nda icra etti. Ankara oyun havalarından arabesk ve Türk sanat müziğine kadar pek çok şarkının canlı orkestra eşliğinde icra edildiği, değişen toplumsal, siyasal ve kültürel erozyonun eğlence ve müzik sektöründe ortaya çıkardığı değişimin anlatıldığı oyun, izleyicilerin beğenisine sunuldu.
Tiyatronun kurucusu ve sanat yönetmeni Faruk Güvenç, özel tiyatroların ayakta kalabilmesi için belediyelerin katkı sunmasının önemli olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesinin de böyle bir destek sunarak, oyunlarını kitlelerle buluşturmasının kendileri açısından bir nefes olduğunu dile getiren Güvenç, "Oyununumuza ilgi çok iyi. Vatandaşlar, bu sıcak yaz akşamında eğleniyorlar. Bu güzelliklerin artarak çoğalmasını istiyoruz" dedi. Oyun hakkında da bilgi veren Güvenç, "Oyunumuz, günümüzde eğlence anlayışının ve eğlence kültünün erozyona uğrayışını anlatıyor. Kültürdeki bu erozyonun da insanımıza yansıtılması aktarılıyor" diye konuştu.
Meslekte 30 yılı doldurduğunu belirten oyunculardan Özlem Kalkan da, "Burada olmak çok keyifliydi. Benim için nicelikten ziyade nitelik çok önemli. Burada her espriye, eleştiriye veya politik taşlamaya doğru yerde doğru tepkiyi veren bir seyirci gördüm. Bu benim için muhteşemdi. Esprileri çok doğru yakaladılar ve oyunu ilgiyle izlediler" dedi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB