BÜYÜKILIÇ, “DÜNYADA BENZERİ OLMAYAN BİR ÇALIŞMA YAPILDI”

BÜYÜKILIÇ, “DÜNYADA BENZERİ OLMAYAN BİR ÇALIŞMA YAPILDI”

Başkan Büyükkılıç, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir başkanlığındaki heyetin ziyaretinde deprem bölgesindeki çalışmaları değerlendirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bizzat ziyaret ederek incelemelerde bulunduğu Elazığ ve Malatya ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Büyükkılıç, deprem sonrası devlet millet kaynaşmasıyla yapılan çalışmaların dünyada eşi benzeri bulunmadığını söyledi.

Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir başkanlığındaki belediye meclis üyeleri ve muhtarlardan oluşan Özvatan heyeti Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti.

Ziyarette Cumhur İttifakı’nın şehrimizde ve ülkemizde birlikteliğini gösteren en önemli ilçelerden birisi olduklarını ifade eden Özvatan Belediye Başkanı Demir, “Bundan sonra da hem ilçemiz hem ülkemiz için bu birlikteliğin devamını diliyoruz” dedi. Elazığ ve Malatya’da etkili olan depreme de değinerek Özvatan olarak da hemen harekete geçtiklerini ifade eden Halit Demir, ilçede yardım malzemeleri toplayarak deprem bölgesine gönderdiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da depremin yaralarının devlet millet kaynaşmasıyla sarıldığını söyledi. Elazığ ve Malatya’ya giderek yapılan çalışmaları bizzat yerinde gözlemlediğini dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Ciddi manada ne bir feryat ne bir tepki gördük. Herkes memnun ve dua ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında örnek bir çalışma yapıldı. Dünyada eşi benzeri olmayan bir çalışma olarak değerlendiriyorum. Kısa sürede enkazlar dahi kaldırıldı. Bizim de buradan alacağımız dersler var. Ülkemizin depremle yaşamayı öğrenmesi gerektiği anlayışı içinde hareket etmeliyiz. Türkiye Belediyeler Birliğimizin toplantısını da İzmir’den Elazığ’a alarak belediyeler bazında neler yapmamız gerektiğine ilişkin kararlar aldık. Cenabı Allah beterinden korusun. Bu vesileyle bir kez daha hayatını kaybedenlere rahmet yaralılarımıza şifa diliyoruz” diye konuştu. 

Ziyarette Başkan Memduh Büyükkılıç'a Özvatan Gençlik ve Spor Kulübünün 38 numaralı forması da hediye edildi.