Bursa'da toplu ulaşıma yüzde 15 zam yapıldı

Bursa

Büyükşehir Meclisi'nin kararıyla tek biniş ücreti 5 TL artarak 40 TL oldu.

Mecliste Alınan Zam Kararı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Ocak ayı toplantısında toplu ulaşım ücretlerine yüzde 15 oranında zam yapılmasını kararlaştırdı. Plan ve Bütçe ile Ulaşım Komisyonları'nın hazırladığı müşterek rapor, meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

Yeni Ücret Tarifesi Belli Oldu

Zam sonrasında tek biniş ücreti 5 Türk Lirası artışla 35 TL'den 40 TL'ye yükseldi. Karar, şehir içi ulaşım maliyetlerinde önemli bir değişiklik anlamına geliyor.

İsimlendirme ve Otopark Projesi

Toplantıda ayrıca, Osmangazi ilçesindeki tarihi bir meydana "Zehra Budunç Meydanı" adı verilmesi oy birliğiyle onaylandı. Nilüfer ilçesinde 2819 metrekarelik bir alanın ise "Park Et - Devam Et" sistemi ile ücretsiz otopark olarak işletilmek üzere BURULAŞ'a devredilmesi ve Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'e bu konuda yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Başkanvekili'nden Açıklama

Mecliste söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Orkun Gazioğlu, su faturalarına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Gazioğlu, merkezi hükümetin elektrik faturalarında uyguladığı sübvansiyon benzeri bir uygulamayı BUSKİ'nin de yaptığını belirterek, "Artışlar hiç birimizin keyfiyetinden olmuyor. Enflasyon hepimizi zorluyor. BUSKİ'nin temel girdi maliyetleri, örneğin boru maliyetleri, bugün yüzde 200'lere dayanmış durumda" ifadelerini kullandı.