Bursa, son yılların en şiddetli fırtınasıyla karşı karşıya kaldı. Saatte 75 kilometre hıza ulaşan ve gün içinde 120 kilometreye çıkması beklenen rüzgarlar, merkez Nilüfer ilçesinin Görükle ve Ataevler Mahalleleri ile sanayi bölgesinde büyük hasara yol açtı. Fabrika, ev ve işyerlerinin çatıları uçarken, pek çok ağaç devrildi.
Fırtınanın en çarpıcı etkilerinden biri Uludağ Üniversitesi kampüsünde yaşandı. Bir öğrenci yurdunun çatısı büyük bir gürültüyle uçtu. Uçan çatı parçaları bazı öğrenci odalarına kadar girerek hasara neden oldu. Yetkililer, güvenlik gerekçesiyle öğrencilerin dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.
Şiddetli rüzgara eşlik eden yağışlar da şehir hayatını olumsuz etkiledi. Trafikte aksamalar yaşanırken, bazı noktalarda su baskınları oluştu. Okul veli gruplarından yapılan paylaşımlarda, lodos sebebiyle öğrencilerin dışarı çıkmasına izin verilmeyeceği, velisi olmayanların ise okulda kalacağı bilgisi paylaşıldı.