Bursa'da yol verme tartışması: 180 bin lira ceza, 60 gün ehliyetsiz

Bursa

Yol vermeme tartışması sonrası araçtan inen sürücüye 180 bin TL ceza kesildi, ehliyetine 60 gün el konuldu.

Kavşakta Başlayan Kavga

Bursa'nın Merinos Kavşağı Batçık mevkiinde, trafikte yol vermeme nedeniyle bir tartışma başladı. Seyir halindeki bir otomobil, ticari araca yol vermeyince taraflar arasında gerginlik arttı. Tartışma kısa sürede fiziki bir kavgaya dönüştü; ticari araçtan inen 3 kişi, otomobil sürücüsüne saldırdı.


Güvenlik Kamerası Her Şeyi Kaydetti

Olay, çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Kamera kayıtlarında, kavga anı ve saldırının tüm detayları net bir şekilde görülüyor. Bu görüntüler, sonraki yasal işlemler için kritik bir delil oluşturdu.


Yeni Kanunun İlk Cezası

Olay sonrasında, yeni yürürlüğe giren trafik kanunu kapsamında Bursa'da ilk cezai işlem uygulandı. Saldırı amaçlı ısrarlı takip ve kavgadan dolayı sürücüye 180 bin TL idari para cezası kesildi. Ayrıca, sürücünün ehliyetine 60 gün el konulurken, aracı da 60 gün süreyle trafikten men edildi.


Cezaların Caydırıcılığı Artıyor

Yeni kanuna göre, trafikte saldırı amacıyla başka bir aracı ısrarla takip eden veya araçtan inerek saldıran sürücülere 180 bin TL idari para cezası uygulanacak. Bu sürücülerin ehliyetleri 60 gün süreyle geri alınacak. Ehliyetleri geri alınan sürücüler, psikoteknik değerlendirmeden geçtikten sonra ehliyetlerini yeniden alabilecek.


Yetkililerden Sakin Olma Çağrısı

Bursa Emniyet yetkilileri, vatandaşları trafikte sakin olmaya ve yeni kanunla birlikte caydırıcılığı artırılmış cezalar konusunda uyardı.