Buldanlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

13.09.2024 09:15:00

Buldanlı üreticilere yeni destekleme modeli anlatıldı

Denizli’de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan Yeni Destekleme Modeli ve Tarımsal Üretim Planlaması hakkında bilgilendirme toplantısı Buldan’da yapıldı.

2025-2027 yılları arasında uygulanacak bitkisel üretim desteklemeleri kapsamında yapılan toplantı Buldan’da yapıldı. 29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren desteklemeler ve 14 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren Tarımsal Üretim Planlaması çerçevesinde yapılan toplantıya, Buldan Kaymakamı Turan Erdoğan, Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Buldan İlçe Müdürü Serdal Uğur, Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, Buldan Mahalle muhtarları, kooperatif başkanları ve çeşitli sivil toplum kuruluş temsilcileri ve üreticiler katıldı. Toplantıda, bitkisel ve hayvansal üretime yönelik yeni destekleme modeli detaylı bir şekilde ele alındı.

Toplantıda bir sunum yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, Tarımsal Üretim Planlaması ve desteklemelerin önemine vurgu yaptı. Müdür Çınar, bitkisel üretim planı kapsamında özellikle Buldan’da belirlenen stratejik ürünleri ve bu ürünlere verilen destekleri ayrıntılı şekilde açıkladı. “Mazot ve gübre desteği kaldırılmadı, aksine artırıldı. Aynı şekilde hayvancılık desteklemeleri de detaylı olarak anlatıldı” dedi.

Yeni destekleme modeli ile birlikte, Bakanlık tarafından belirlenen 13 stratejik ürün ve yem bitkileri grubunun destekleme oranları da toplantıda ele alındı. Çiftçilerin planlama dâhilinde üretim yapmaları halinde daha fazla destekleme alacaklarını belirten Çınar, “Üreticilerimizin doğru bilgiye ulaşması ve yanlış bilgilere itibar etmemesi çok önemli. Özellikle sosyal medyada yayılan asılsız haberlere karşı dikkatli olunmalı” uyarısında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanlığı olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirten İl Müdürü Şakir Çınar, “Üretimin ve üretenin destekleyicisi olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim. Üreticilerimizle el ele vererek, tarımsal üretimde sürdürülebilirliği sağlamayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.