Buldan'da tarihi yolda onarımdan iki gün sonra yeniden çökme

Buldan

Yeşildere Mahallesi'ndeki tarihi yol, onarımın ardından su baskını ve yağış nedeniyle tekrar göçtü, trafik kapatıldı.

Onarımın Ardından Tekrar Eden Sorun

Denizli'nin Buldan ilçesine bağlı Yeşildere Mahallesi'nde, tarihi konakların yoğun olduğu bölgede, yer altından geçen eski atık su kanallarının (Geriz) bulunduğu güzergahta bir çökme meydana geldi. İlk çökmenin ardından belediye ekipleri tarafından yapılan onarım, sorunu kalıcı olarak çözmeye yetmedi.

İki Gün İçinde İkinci Çöküş

Yol, onarılıp trafiğe açıldıktan yalnızca iki gün sonra, aynı noktada yeniden göçtü. Edinilen bilgilere göre, su borularının patlaması ve etkili yağışın zeminde oluşturduğu oyuklar, ikinci çökmeye neden oldu. Olay sonrası güzergâh, acilen araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Kalıcı Çözüm İçen İnceleme Başlatıldı

Bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, yaşanan tekrarlayan sorunun kök nedenini tespit etmek ve kalıcı bir çözüm üretmek için teknik incelemelerin başlatıldığı öğrenildi. Süreç, bölge sakinleri ve tarihi doku için endişeyle takip ediliyor.