Buharkentli zeytincilere ’ilaçlama’ çağrısı

Buharkentli zeytincilere ’ilaçlama’ çağrısı

Buharkentli zeytincilere ’ilaçlama’ çağrısı

Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden olan Aydın’ın Buharkent ilçesinde sahaya inen ilçe tarım ekipleri, zeytin bahçelerinde tespit edilen zeytin sineği için ilaçlama yapılması gerektiği çağrısında bulundu.

Buharkent İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri bitki sağlığı ile ilgili konularda arazide periyodik kontrollerine devam ediyor. Bu çerçevede Buharkent’te sahaya inen ekipler, zeytin bahçelerinde kontroller gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde zeytin sineğinin tespit edildiğini ifade eden ekipler, zeytin üreticilerine ilaçlama çağrısında bulundu. Bahçelerde zararlı popülasyonları incelenirken, zararlı popülasyonunun düşürülmesi için ruhsatlı bitki koruma ürünleriyle biyoteknik veya kimyasal mücadele yapılması ve tuzak kullanımı yapılması gerektiği çağrısında bulundu.

Konu ile ilgili Buharkent İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “İlçemiz zeytin ağaçlarındaki fenolojik gözlemlerimiz neticesinde tespit edilen zeytin sineği zararlısına karşı, zeytin bahçelerinde zararlı popülasyonunun düşürülmesi için ruhsatlı bitki koruma ürünleriyle biyoteknik veya kimyasal mücadele yapılmasının yanı sıra Su+DAP gübresi tuzakları da kullanılarak popülasyon yoğunluğunun azaltılması fayda sağlayacaktır. Tüm zeytin üreticilerimize duyurulur” ifadeleri yer aldı.