Bozburun içme suyu projesinin en önemli aşamalarında biri tamamlandı

Bozburun içme suyu projesinin en önemli aşamalarında biri tamamlandı

Bozburun içme suyu projesinin en önemli aşamalarında biri tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası’nın içme suyu sorununu tamamen ortadan kaldıracak olan projede çok önemli bir aşama tamamlandı. Bu kapsamda İçmeler su deposuna su sağlayan iletim hattı üzerine yapılan tüp terfi çalışması ile su iletim kapasitesi 2 katına çıkarılırken bu sayede suyun Bozburun projesinde yer alan 8 Mahalleye ulaşması sağlanacak.
Özellikle yaz aylarında suyun yetersiz kalması nedeniyle büyük sorun yaşayan Bozburun Yarımadası’nda bulunan mahallelerin problemi Muğla Büyükşehir Belediyesinin başlattığı proje ile çözülüyor. 8 Mahalleye ilave su sağlayacak olan proje kapsamında tüp terfi imalatı yapılarak su iletim kapasitesi 2 katına çıkarılırken projenin önemli aşamalarından biri tamamlanmış oldu.
Suyu 8 mahalleye aktaracak deponun iletim kapasitesi 2 katına yükseltildi
Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü Marmaris Bozburun Yarımadası’nda başlattığı içme suyu projesine hız kesmeden devam ediyor. Marmaris Atatürk Barajı’ndan Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye, Taşlıca ve Orhaniye Mahallelerine içme suyu sağlayacak olan proje kapsamında İçmeler Mahallesinde bulunan deponun iletim hattında çalışma gerçekleştirildi. Atatürk Barajından gelen su, İçmeler deposuna gelerek buradan yarımadadaki 8 mahalleye dağıtılacak. Saniyede 200 litre su aktarabilen iletim hattı, yapılan pompa ilavesi ile artık saniyede 400 litre su iletim kapasitesine sahip olacak ve ilave 8 mahalleye yetecek miktarda su sağlanacak. Pompa çalışması ile iletim hattındaki suyun hızı ve dolayısı ile debisi artırılarak, Bozburun Yarımadasındaki mahallelere kesintisiz su sağlanacak.