Tarih: 28.09.2024 16:05

Bodrum’da sinema şöleni

Facebook Twitter Linked-in

Bodrum, bu yıl 12’ncisi düzenlenecek Bodrum Türk Filmleri Haftası ile sinemaseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi tarafından desteklenen, Bodrum Sinema ve Kültür Derneği (BSKD) ev sahipliğinde gerçekleşecek olan organizasyon, 30 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında sanat ve sinema dolu bir hafta sunacak.

Etkinlikler kapsamında sinema dünyasının önde gelen isimleri, film gösterimleri ve panellerde bir araya gelecek. Sinema Sektör Zirvesi de aynı tarihlerde düzenlenecek.
BSKD ve Bodrum Türk Filmleri Haftası Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin, hazırlıkların tamamlandığını ve bu yıl çok daha zengin içerikli bir programla izleyicilere unutulmaz anlar yaşatmayı hedeflediklerini ifade etti. Sezgin, etkinliğin Bodrum ve Kos Adasında 16 farklı mekanda gerçekleşeceğini belirterek, açılış töreninin ardından hafta boyunca sürecek etkinliklerin sinema tutkunlarını beklediğini söyledi.

Sezgin, bu yılki organizasyonun, 2025’te gerçekleştirilecek Bodrum Uluslararası Film Festivali için bir prova niteliğinde olduğunu da sözlerine ekledi. Tüm halkın davetli olduğu açılış töreni 30 Eylül Pazartesi saat 19.00’da gerçekleştirilecek. Sunuculuğunu Hakan Bilgin’in yapacağı törenin ardından Müfit Can Saçıntının "Meşhur Ünlüler" gösterisi ve Eypio’nun mini konseri izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

Etkinlik programı kapsamında ayrıca, Müfit Can Saçıntı’nın katılımıyla Bodrum Yel Değirmenleri’nde "Sinemada İtiraz Ediyorum" adlı filmin açık hava gösterimi yapılacak. 5 ve 6 Ekim tarihlerinde de açık hava film gösterimleri devam edecek. Kos Adasında ise özel etkinlikler düzenlenecek.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB