Tarih: 04.08.2024 00:47

Bodrum Bale Festivali’ne yoğun ilgi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin ilk ve tek bale festivali olan Bodrum Bale Festivali, bu yıl 21. kez kapılarını sanatseverlere açtı. Bodrum Kalesi’nde düzenlenen etkinlik, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekti.
Festivalin açılışı, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün sahneye koyduğu ’Kuğu Gölü’ temsiliyle yapıldı. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği Sahnesi’ndeki açılışa Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici ve Muğla Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Toprak Vali yardımcısı Murat Sarı, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediyesi koordinatörü Emel Çakaloğlu gibi önemli isimler katıldı. Etkinlik öncesi, yaşamını yitiren balerin Almula Özlem anısına kısa bir gösterim sunuldu.
Tan Sağtürk, festivalde bu yıl dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosu baş dansçıları Denis Rodkin ve Eleonora Sevenard ile Brezilyalı Basileu França Topluluğu’nun sahne alacağını duyurdu. Festival, 3-22 Ağustos tarihleri arasında 6 eser ve 11 temsille devam edecek ve kapanışını 21-22 Ağustos’ta Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin ’Zorba’ balesiyle yapacak.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB