“Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim İş Birliği Protokolü” çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler devam ediyor

“Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim İş Birliği Protokolü” çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler devam ediyor

“Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim İş Birliği Protokolü” çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler devam ediyor

Batman Üniversitesi ile Batman Valiliği ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında yapılan “Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim İş Birliği Protokolü” kapsamında Batman Üniversitesi akademisyenleri tarafından farklı yaş gruplarındaki çocuk ve gençlere yönelik etkinlikler devam ediyor.
“Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim İş Birliği Protokolü”nde yer alan etkinlik takvimi çerçevesinde “Yün ile İğneleme Tekniği Kullanılarak Keçe Tablo Yapımı” temalı atölye çalışması yapıldı. Atölye çalışmasına Batman Valisi Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Demir’in eşi Zeynep Demir ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Zeki Eryarsoy katıldı. Çocuk Evleri Sitesinde gerçekleşen etkinliğe katılan Rektör Demir ve Dr. Canalp, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek ortaokul ve lise grubundan kız çocuklarıyla keçe tablo yapımına eşlik etti.
Yapılan el işi çalışmalarını takip eden Dr. Ayten Canalp, çocuklarla beraber yün ile iğneleme tekniği kullanarak tablo yaptı. Atölye çalışmasının çocuk ve gençlerin gelişimi için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Dr. Canalp, çalışmalara katkı veren Üniversite öğretim elemanlarına teşekkür ederek iş birliği kapsamında yapılacak etkinliklerde çocuklarla birlikte çalışmalara katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Batman Üniversitesi öğretim elemanlarının gönüllü olarak destek verdiği projelerin toplumsal katkı arayışı çerçevesinde ortaya konulduğunu ifade eden Rektör Demir, “Daha önce Batman Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle de imzaladığımız Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolümüzle şehrimizde örgün eğitim kurumlarına devam eden kardeşlerimizle 200’ün üzerinde konferansta buluşarak on binlerce öğrencimize ulaştık. Batman’daki başarının artması için Batman Üniversitesi olarak her türlü katkıyı vermek istiyoruz. Yine bu amaçla Batman Valiliği ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile imzaladığımız ve bugün bu etkinlikte buluştuğumuz iş birliği protokolümüz kapsamında, Çocuk Evlerinde kalan öğrencilerimizin fiziksel, sosyal ve bilişsel gelişimlerine destek olmayı amaçlıyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz tatili münasebetiyle okuldan uzak kaldıkları bir dönemde üretkenliklerini geliştirerek boş zamanlarını doğru ve etkin bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak istiyoruz. Atölye çalışmalarımıza katılarak çocuklarımıza destek olan Dr. Ayten Canalp Hanımefendiye teşekkür ederim” dedi.
Haftanın atölye çalışmasını gerçekleştiren Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Teknolojisi Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Zeynep Eviz Bulut ise öğrencilerin özellikle keçe tablo yapımına ilgi duyduklarını, ilk defa tanıştıkları malzemelerle yeni tasarımlar yaparak hayal güçlerini zenginleştirdiklerini ifade etti.
Öte yandan “Biz Geleceğiz, Gelecek Bizim İş Birliği Protokolü” kapsamında Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklar için resim, müzik, spor, takı tasarımı ve yazarlık gibi birçok alanda atölye etkinlikleri düzenleniyor. Atölye çalışmalarının yıl boyunca devam edeceği ve ilimiz kurumlarında ikamet eden 200’ün üzerinde okul çağındaki çocuğun yararlanacağı bildirildi.