Malatya'da kar altında sürülerin zorlu yem yolculuğu
Akçadağ'da üreticiler, yoğun kar nedeniyle hayvanlarını 1600 rakımdaki kayalıklara çıkararak yemliyor.
Karlı Dağlarda Hayat Mücadelesi
Malatya’da etkili olan yoğun kar yağışı, kırsal bölgelerde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Akçadağ ilçesine bağlı Küçükkürne Mahallesi’nde yetiştiricilik yapan üreticiler için zorlu bir süreç başladı.
1600 Rakıma Zorlu Tırmanış
Üreticiler, hayvanlarını yemlemek için bin 600 rakımdaki kayalık alanlara çıkarmak zorunda kalıyor. Kentteki yoğun kar yağışına rağmen ahırlardan çıkarılan sürüler, bu zorlu arazi şartlarında besleniyor.
Yolculuk Kamerada
Karlarla kaplı yüksek kayalıklara götürülen hayvanların bu zahmetli yolculuğu, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Zor şartlar altında gerçekleştirilen yemleme işleminin ardından sürüler tekrar ahırlarına alınıyor.
Üreticilerden Zorluk Şikayeti
Bölgedeki üreticiler, kar yağışının uzun süredir devam etmesi nedeniyle ciddi zorluklar yaşadıklarını ifade etti. Bu zorlu koşullar altında hayvancılık faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyorlar.

