Tarih: 12.08.2024 17:57

’Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği’ Gaziantep’te yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Şahinbey Belediyesi ve T3 Vakfı işbirliği ile düzenlenen ve üç gün süren ’Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği’ sona erdi.
Birçok ilden öğrencinin katıldığı ’Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği’ne Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezer Avcı ve ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever de katıldı. 10 Ağustos Cumartesi günü başlayan ve üç gün süren şenlikte gençlere astronomi, havacılık, uzay, matematik, teknoloji, doğa bilimleri gibi 7 farklı temada eğitimler verildi.

“Amacımız gençlerimizin gelişimini sağlamak”
Şenlikle ilgili konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu gençlerin teknolojide, sanatta ve spor alanlarında gelişmelerine katkıda sağlamak için çalıştıklarını belirterek, "Bilim Türkiye Yamaçtepe Gökyüzü Gözlem Şenliği için şehrimize gelen astronotlarımız Alper Gezer Avcı’ya ve Tuva Cihangir Atasever’e çok teşekkür ediyorum. T3 Vakfı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz şenlikte özellikle astronotluğa veya gökyüzü bilimine ilgi duyan gençlerimize ilham kaynağı olacak. 3 gün süren şenlikte öğrencilerimiz meteor yağmurunu ve gökyüzündeki yıldızları inceleme fırsatı buldular. Şahinbey Belediyesi olarak bilime, teknolojiye çok önem veriyoruz. Amacımız gençlerimizin eğitimde, teknolojide, sanatta ve sporda gelişimlerini sağlamak. Türkiye’nin uzay misyonu da Cumhurbaşkanımızın önderliğinde önemli aşamalar kat etti. İki astronotumuzla da gurur duyuyoruz. Gençlerimize öncü olup, ufuk açtılar. Ülkemiz bu alanda hızlı mesafeler alıyor almaya da devam edecek. Bu şenliğe destek veren başta T3 Vakfı olmak üzere herkese ve katılan gençlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

“Gençler üzerinde olumlu etkiler bırakıyor”
Şenliğe katılan Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzay farkındalığını artırmak için öğrencilerle çeşitli buluşmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Gezeravcı, "Bu şenliğin gençler üzerindeki olumlu etkileri olacak. Öğrenci kardeşlerimizin yıl boyunca elde ettikleri başarıları görmek bizleri sevindiriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

“Gaziantep’e ilk kez geliyorum”
Türkiye’nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever ise Gaziantep’e ilk kez geldiğini belirterek, "Gençlerin önemli projeler üzerinde çalıştığını görmek beni mutlu ediyor. Bu şenliğin gençlerin geleceğine katkıda bulunabilecek değerli bir program olduğuna inanıyorum. Böyle bir etkinliğin burada yapılması, gençlerin gökyüzüne ilham kaynağı olmasına yardımcı olacak" şeklinde konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB