Bilecik’in İnhisar ilçesi Koyunlu yol ayrımı mevkiinde, Bilecik İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği rutin yol kontrolü sırasında önemli bir olay yaşandı. Kontrol noktasından geçen araçlardaki şahısların kimlik bilgileri incelenirken, Mehmet Ö. isimli bir şahsın kayıtlarında sorun tespit edildi.
Yapılan derinlemesine incelemede, Mehmet Ö.'nün Bilecik İlamat ve İnfaz Bürosu tarafından ‘Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması’ suçundan dolayı hakkında 4 ay 15 günlük kesinleşmiş bir hapis cezası bulunduğu anlaşıldı. Şahsın adının, UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) sisteminde aktif bir yakalama kaydı olduğu belirlenerek derhal gözaltına alındı.
Yakalanan Mehmet Ö. için gerekli adli işlemler tamamlandıktan sonra, hakkındaki 4 ay 15 günlük hapis cezasını infaz etmek üzere Bilecik M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi. Olayla ilgili detaylı bir soruşturma süreci başlatıldı.