Bilecik Pazaryeri'nde fırtına: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi

Bilecik Pazaryeri

Pazaryeri'nde saatte 90 kilometreye ulaşan rüzgar, üniversite ve fabrika çatılarını uçurdu, ağaçları devirdi.

Fırtına İlçeyi Vurdu

Bilecik’in Pazaryeri ilçesi, etkisini artıran kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın hedefi oldu. Saatte 50-70 kilometre hızla başlayan rüzgar, bazı bölgelerde 80-90 kilometreye ulaşarak yıkıcı bir güce dönüştü. İlçe sakinleri korku dolu anlar yaşarken, olayda can kaybı veya yaralanma olmaması en büyük teselliydi.

Eğitim Kurumu ve Fabrika Ağır Hasar Aldı

Fırtınanın en fazla etkili olduğu yerlerden biri, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Pazaryeri Meslek Yüksekokulu oldu. Yüksekokulun yemekhane bölümünün çatısı, şiddetli rüzgârın etkisiyle tamamen uçtu. Neredeyse aynı saatlerde, Pazaryeri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikanın çatısı da fırtınaya dayanamayarak büyük hasar gördü.

Çevrede Yaygın Maddi Zarar

İlçe genelinde pek çok ağaç kökünden devrildi, çatılar yerlerinden söküldü. Yaşanan olaylar, çevrede önemli maddi zarara yol açtı. Yetkililer, benzer hava olaylarına karşı vatandaşları çatı altları ve ağaçlık alanlardan uzak durmaları konusunda uyardı.