Tarih: 23.08.2024 19:23

Beyşehir’de sağanak sele neden oldu, karayolu ulaşıma kapandı

Facebook Twitter Linked-in

Konya’nın Beyşehir ilçesinde öğleden sonra etkili olan sağanak yağış, Beyşehir karayolunun bir süre ulaşıma kapanmasına yol açtı.
Edinilen bilgiye göre, Huğlu Mahallesi’nde yerleşim merkezine ulaşımı sağlayan karayolu etkili olan sağanak yağış dolayısıyla bir süre ulaşıma kapalı kaldı. Yüksek kesimlerden toprakla birlikte güzergaha inen yağmur suları, sele neden oldu, yol üzerinde balçık oluşturdu. Araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, yol kapanınca Huğlu Mahallesi’ne ulaşım alternatif güzergahlardan sağlandı. Selin yaşandığı yol, iş makineleri ile bir süre yürütülen çalışmaların ardından yeniden ulaşıma açıldı.
Huğlu Mahallesi Muhtarı Cihangir Sandal, sel nedeniyle kapanan yerleşim merkezine ulaşımı sağlayan karayolunun yeniden trafiğe açıldığını belirterek, “Beyşehir’de yağmur yaklaşık bir saat sürdü. Sonrasında yağışla birlikte dağlardan inen yağmur suları yolumuzda yaklaşık 15 santim su seviyesi oluşturdu. Yol üzerinde balçık oluştu. Beyşehir Belediyemizin Huğlu’daki iş makinesiyle yürüttüğümüz çalışmalar sonrasında yolumuz yeniden ulaşıma açıldı. Bu güzergahta sürücülerimizin dikkat etmesini istirham ediyoruz. Rabbim afetinden korusun” dedi.
Öte yandan, yağış yağmur duasının yapıldığı Derebucak ilçesinde de etkili oldu. Yağmur bekleyen çiftçiler ile ilçe sakinlerinin yüzü güldü.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB