Tarih: 12.08.2024 10:17

Beylikova’da silaj paketleme sezonu başladı

Facebook Twitter Linked-in

Beylikova İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 2024 yılı Silaj Paketleme sezonunu büyük bir heyecanla başlattı. Kooperatifin başkanlığını yürüten Beylikova Belediye Başkanı Av. Hakan Karabacak, çalışmaları bizzat başlatarak önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Karabacak, yaptığı açıklamada, "İlçemizde kooperatif olarak mısır silajı, ot silajı ve pancar küspesi paketleme hizmetimizi başlatmış bulunmaktayız. Üreticilerimize kâr amacı gütmeden, maliyetine hizmet vereceğiz. Açıkta depolanan silajlardaki küflenme ve çürümenin paketleme yöntemiyle önüne geçerek, ekonomik kayıpları sıfıra indirmeyi hedefliyoruz" dedi.

2024 sezonunda 5 bin ton mısır silajı, ot silajı ve pancar küspesinin paketlenmesi hedefleniyor
Kooperatifin bu yılki çalışmalarında bir adet bin kilogramlık ve bir adet 500 kilogramlık paketleme makinesi, kepçeli ve yüklemeli traktörler, belediyeye ait CSB kepçe ve 6 kişilik personel görev alacak. 2024 yılı sezonunda hedef, üreticilerin hayvan yemi olarak kullanacağı 5 bin ton mısır silajı, ot silajı ve pancar küspesini paketlemek. Başkan Karabacak, hem kooperatif üyelerine hem de üye olmayan üreticilere hizmet verdiklerini belirterek, nakliye imkanı olmayan üreticilerin adreslerine paketlerini teslim ettiklerini vurgularken, Beylikovalı hayvancılık yapan tüm üreticilere bol ve bereketli bir sezon geçirmelerini dileyerek sözlerini noktaladı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB