BEUN’da 2024 YKS tercih sonuçlarına göre 31 lisans ve 70 ön lisans programı sıralamalarında rekor artış

BEUN’da 2024 YKS tercih sonuçlarına göre 31 lisans ve 70 ön lisans programı sıralamalarında rekor artış

BEUN’da 2024 YKS tercih sonuçlarına göre 31 lisans ve 70 ön lisans programı sıralamalarında rekor artış

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, 2024 YKS tercih sonuçlarına göre dikkat çekici bir başarı elde etti.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), 2024 YKS tercih sonuçları bir önceki yıla göre 44 lisans programından 31 lisans programı ile 72 ön lisans programından 70 ön lisans programını tercih eden öğrenci başarı sıralamalarında büyük bir sıçrayış gösterdi. Özellikle başarı sıralamasında birinci olan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünün geçen yıla oranla 228.278 öğrenci başarı sırası farkı göstermesi dikkat çekti. İkinci sırada yer alan Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü 163.137 basamak birden yükseldi. Üçüncü sırada yer alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ise 149.582 basamak yükseliş kaydetti.
Lisans bölümlerinin gözle görülür başarılarına ek olarak ön lisans bölümleri de çarpıcı yükselişler kaydetti. Başarı sıralamasında birinci sırada yer alan Çaycuma Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı 409.832 öğrenci başarı sırası farkı göstererek büyük bir çıkış sağladı. İkinci sıradaki Çaycuma Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı 371.776 öğrenci başarı sırası farkı sağladı. Üçüncü sırada ise Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı Programı 343.926 öğrenci başarı sırası farkı kaydetti.
2024 YKS tercih sonuçlarına göre lisans ve ön lisans programlarındaki büyük yükseliş, öğrencilerin BEUN’un bölümlerine ve programlarına olan ilgisinin arttığını açıkça ortaya koyuyor. Bununla birlikte Tarih Bölümü ile Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı dışında kalan bölümlerin ve programların da bir önceki yıla gözle görülür bir artış göstermesi; BEUN’un nitelikli eğitim stratejilerini başarılı bir şekilde uygulaması, programların mezunlarına sunduğu kariyer fırsatları ve akademik eğitim-öğretimdeki yükselişini gözler önüne seriyor.
BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Cumhuriyetin en köklü üniversitesinin YKS tercih sonrasında özellikle öğrenci sıralamalarında gösterdiği dikkat çekici başarıdan dolayı şu sözleri dile getirdi:
“Cumhuriyetimizin ilk ve rol model olan üniversitesi BEUN’u 2024 YKS sonrası tercih eden öğrencilerin başarı sıralamaları sonucuyla yakaladığımız büyük artış, üniversitemizin ulusal camiadaki vizyonunu ve misyonunu gösteriyor. Bu büyük yükseliş sadece sayısal bir değer ile görülmemelidir. Hem lisans hem de ön lisans alanlarında yakaladığımız bu ivme, üniversitemizin köklü bir kuruluş olması, bölgesinde ve ülkesinde tercih edilen bir eğitim sistemine sahip olması aynı zamanda yüksek öğrenim alanında güçlü vizyonunun ve stratejik planlamasının da bir sonucudur. Bizler de bu maksatla akademik kadromuzun kendi ana bilim dallarında nitelikli çalışmalarını desteklediğimiz gibi altyapı yatırımlarımız ve öğrenci odaklı yaklaşımımız ile daha fazla öğrenciyi yüksek standartlarda akademik eğitim-öğretimle buluşturabilmek için üstün bir gayretle çalışmaya devam ediyoruz. Bu süreçte üniversitemizin tüm alanlarda gösterdiği ve göstereceği başarılara istinaden bütün akademik ve idari kadromuz ile üniversitemizin bayrağını meslek ve akademik kariyer hayatlarında en ileriye taşıyarak bizlere katkı sağlayan öğrencilerimize ve mezunlarımıza da destekleri için teşekkür ediyorum.”