BEUN mezunu Böyükaslan Uluslararası Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde yer aldı

BEUN mezunu Böyükaslan Uluslararası Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde yer aldı

BEUN mezunu Böyükaslan Uluslararası Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde yer aldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı mezunu Şulenur Böyükaslan, Uluslarararası Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde yer aldı.
BEUN Devrek Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı mezunu Şulenur Böyükaslan, gastronominin Nobeli olarak bilinen Basque Dünya Aşçılık Ödülü’nü kazanan Türk Şef Ebru Baybara Demir öncülüğünde Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen Türk Mutfağı Tanıtım Etkinliği’nde görev aldı. Eşsiz ve zengin Türk mutfak kültürünün tüm dünyaya tanıtıldığı bu kayda değer etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’da yer aldı. Çekya’nın önde gelen isimlerine yedi bölgeden oluşturulan menü ile unutulmaz bir lezzet şöleni sunan Şulenur Böyükaslan, üniversite döneminde edindiği nitelikli teorik ve pratik bilgilerin bu başarıda büyük rol oynadığını dile getirdi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Aşçılık Programının alanında donanımlı ve tercih edilen akademisyenlerinin desteği sayesinde hedeflerine ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Böyükaslan; üniversitenin fiziki donanımının, eğitim kalitesinin ve sosyal-kültürel imkânlarının da üst düzey olduğunu vurgulayarak başarılı bir üniversite hayatı geçirdiğini belirtti.
Son olarak öğrencilerin daha iyi bir akademik aşçılık eğitimi almaları için desteğini hiçbir zaman esirgemeyen BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür eden Böyükaslan, Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi mezunu olmaktan da gurur duyduğunu belirterek meslek hayatı boyunca Zonguldak’ın kültür elçisi olduğunu her fırsatta dile getireceğini ifade etti.