Adıyaman’ın Besni ilçesinde iki gündür etkisini sürdüren kar yağışı, ilçe genelini beyaza bürüyerek adeta kartpostallık görüntüler oluşturdu. Ağaçlar ve park alanları, karla kaplanarak görsel bir şölen sundu. Karla kaplanan sokaklar, kış manzaralarını seven vatandaşların büyük ilgisini çekti.
Esnaflar, sabahın erken saatlerinden itibaren iş yerlerinin önünde kar temizliği yaparak günlük hayatın aksamaması için çaba gösterdi. Vatandaşlar ise yürüyüş yaparak karın tadını çıkardı. Özellikle kent merkezinde oluşan bu güzel manzaralar, birçok kişi tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi.
Çocuklar için kar, eğlencenin adresi oldu. Mahalle aralarında ve park alanlarında bir araya gelen çocuklar, kardan adam yapıp kartopu oynayarak doyasıya eğlendi. Aileler de çocuklarının bu sevincine ortak olunca, ortaya renkli ve neşeli görüntüler çıktı.
Yetkililer, kar yağışının yer yer devam edebileceğini belirterek vatandaşları buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Besni’de kışın güzelliklerini yansıtan bu manzaraların önümüzdeki günlerde de sürmesi bekleniyor.