Beş saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu

Beş saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu

Beş saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu

Adıyaman’da omuriliğini kaplayan tümör nedeniyle yürüyemediği için sedye ile getirilen hasta 5 saat süren ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.
Belinden aşağı tutmadığı için yürüyemeyen Hayriye Atlı (77) yakınlarınca getirildiği Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Süleyman Kılınç tarafından muayene ve tetkikleri yapıldı.
Tetkikler sonucunda Hayriye Atlı’nın omuriliğin bu bölgesinde nadir görülen bir tümör nedeniyle yürüyemediği tespit edildi. Daha sonra Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Süleyman Kılınç, getirttiği özel cihaz ile Hayriye Atlı’ya 5 saat süren operasyon gerçekleştirdi. Başarılı geçen operasyonun ardından Hayriye Atlı sağlına kavuşarak büyük mutluluk yaşadı.
Gerçekleştirilen ameliyatın çok riskli bir ameliyat olduğunu belirten Beyin Cerrahi Uzmanı Dr. Süleyman Kılınç, "Teyzemiz polikliniğe geldiğinde ayaklarında güçsüzlük vardı. Tabi biz hemen sırtta bir tümör olabilir diye MR çektik orada çok nadir görülen bir tümör kanalın içinde kanalı neredeyse yüzde 90 kapatmış bir tümör hemen ameliyat hazırlıklarına başladık. Kendisine ilettik bunu tamamen almamız lazım diye. Teyze de kabul etti. Bu ameliyatı yaparken nöromonitör dediğimiz özel cihazlar getirdik. Bu cihazın eşliğinde burada çok değerli doktor arkadaşlarımız, klinik şefimiz hep beraber değerlendirdik. Cem hoca, Emircan bey hep beraber değerlendirdik ve hastamızı ameliyata aldık. Çok şükür ameliyat başarılı bir şekilde sonuçlandı. Şuan ayaklarındaki güç yavaş yavaş toparlanıyor” diye konuştu.