BELLONA KAYSERİ, BİLDİĞİNİZ GİBİ

BELLONA KAYSERİ, BİLDİĞİNİZ GİBİ

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 21.hafta mücadelesinde Bellona Kayseri Basketbol sahasında ÇBK Mersin’i konuk etti. Karşılaşma konuk ekip ÇBK Mersin’in 94-70 üstünlüğü ile sona erdi.

Kadir Has Spor Salonu’nda seyircisiz oynanan karşılaşmada Bellona Kayseri Basketbol, Kaela, Manolya, Gülse, Nazlı Bircan ve Kennedy ilk 5’i ile başladı.

Mücadelenin ilk çeyreği resmen maçın sonucuna ilan etti. İlk çeyrekte saha içinde varlık gösteremeyen Bellona Kayseri Basketbol’daki oyuncular 8-30’luk bir farkla ilk bölümü noktaladılar. İkinci çeyrekte bu durumu biraz tersine çevirmek için gayreti ortaya koyan temsilcimiz de oyuncular attıkları sayılarla aradaki farkın daha da fazla açılmamasına neden oldular. İlk yarı 29-54 ÇBK Mersin’in üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya ise hızlı başlayan ekip Bellona Kayseri oldu. Bir ara farkı azaltma asına mücadele olsa da yine istenen ortaya konmadı ve üçüncü çeyrek de konuk ekip ÇBK Mersin adına 46-74 sona erdi. Son çeyrekte ise başa baş bir oyun ortaya konması aradaki farkın kapanmasına engel oldu ve karşılaşmayı ÇBK Mersin 94-70 galip tamamlamasını bildi. 

Ligde önemli bir avantajı elinde bulunduran Bellona Kayseri Basketbol bu mağlubiyetle sıralamadaki yerini korusa da ilk 4 takım arasında olma şansını zora soktu. Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 22.hafta karşılaşmasında Bellona Kayseri Basketbol deplasmanda Samsun Canik Belediye ile karşılaşacak.