Belçika Kralı Philippe: "Masum insanların açlıktan öldüğü ve bombalarla öldürüldüğü Gazze’deki ciddi insani ihlalleri kınayanların arasına ben de katılıyorum"

Belçika Kralı Philippe:

Belçika Kralı Philippe: "Masum insanların açlıktan öldüğü ve bombalarla öldürüldüğü Gazze’deki ciddi insani ihlalleri kınayanların arasına ben de katılıyorum"

Belçika Kralı Philippe, "Masum insanların açlıktan öldüğü ve bombalarla öldürüldüğü Gazze’deki ciddi insani ihlalleri kınayanların arasına ben de katılıyorum" dedi.
Belçika Kralı Philippe, Brüksel Kraliyet Sarayı’nda yaptığı konuşmada Gazze Şeridi’ndeki insani krize değindi. Kral Philippe, Gazze’deki ihlalleri tüm insanlık için "utanç kaynağı" olarak nitelendirerek, "Masum insanların açlıktan öldüğü ve bombalarla öldürüldüğü Gazze’deki ciddi insani ihlalleri kınayanların arasına ben de katılıyorum. Mevcut durum çok uzun süredir devam ediyor. Bu durum tüm insanlık için bir utanç kaynağıdır. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin bu krize derhal son verilmesi çağrısını destekliyoruz" dedi.
Kral Philippe, ilk kez kamuoyu önünde bir çatışma hakkında bu kadar güçlü ve açık ifadeler kullandı. Belçika’da kral herhangi bir siyasi karar alamazken, hükümete tavsiye, destek ve uyarılarda bulunabiliyor.