BBP Hacılar İlçe Başkanı Musa Çevrim: Z kuşağı algısı Türk kültürüne uymuyor

BBP Hacılar İlçe Başkanı Musa Çevrim: Z kuşağı algısı Türk kültürüne uymuyor

BBP Hacılar İlçe Başkanı Musa Çevrim, Z kuşağı algısının Türk kültürüne uymadığını söyledi.

BBP Hacılar İlçe Başkanı Musa Çevrim yazılı açıklama yaptı. Musa Çevrim açıklamasında, Z kuşağı algısının Türk kültürüne uymadığını belirterek, tarihten örnekler verdi.

Musa Çevrim açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Öncelikle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Z kuşağı algısına göre bu kuşak 21.yüz yılın ilk neslidir 2000 yılından günümüze gelen kuşaktır teknolojinin kucağında doğdukları için milenyum çağın nesli olarak da anılırlar, genel olarak sorumluluk almaktan çekinen rahat konforlu bir yaşam amacını güden bir nesil olarak kabul görürler. Bu algı ne yazık ki; ülkemizde de belli oranda kabul görmektedir. Ancak tarihimiz ve kültürümüz bu algıyı kabul etmemektedir. Tarihimize bakacak olursak; 21 yaşında İstanbul'u fethederek Peygamber övgüsüne Nail olan Fatih sultan Mehmet, Çanakkale savaşında on beşliler, Bağdat kapısını açan genç Osman gibi birçok örnek vardır.

Kültürümüze bakacak olursak; gençler 20 yaşında askerlik vazifesine çağrılmaktadır. Yani 20 yaşında bir gencin devletini savunabileceğine inanırız. 18 yaşında reşit olan genç evlenebilir aile kurabileceğine inanılır yani tarihimiz ve kültürümüz bu algıya karşıdır.

Türk gençliği Türk ulusunun istikbalinin temelidir üzerine vazife düştüğü zaman her şeye hazırdır.

Cenab-ı Allah devletimize milletimize zeval vermesin.”