Bayraklı Belediyesi, can dostları sahiplendirme kampanyası başlattı

1.08.2024 13:41:01

Bayraklı Belediyesi, can dostları sahiplendirme kampanyası başlattı

Sahipsiz sokak hayvanlarına donanımlı rehabilitasyon merkezleriyle hizmet veren Bayraklı Belediyesi, can dostları sahiplendirme kampanyası başlattı. Bu kapsamda yıl içinde yaklaşık 4 bin sokak hayvanı tedavi edilirken, 900 can dost kısırlaştırıldı 50 sokak hayvanı da yeni yuvalarına kavuşturuldu.
Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen sahiplendirme kampanyası kapsamında, belediyenin resmi web sitesinde özel bir bölüm oluşturuldu. Vatandaşlar, www.bayrakli.bel.tr adresinde yer alan “Can Dost Sahiplendirme” bölümüne girerek, sahiplendirilecek sokak hayvanlarını görüntüleyebiliyor. Sahiplendirilen can dostların ilk tedavi ve aşıları belediye tarafından ücretsiz yapılıyor. 5 sevimli köpeğin sahiplendirme için beklediği merkezde can dostlar için 477 20 00 telefon numarasından Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne ulaşılarak detaylı bilgi alınabiliyor.

Rehabiltasyon merkezinde neler yapılıyor?
Öte yandan sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdüren Bayraklı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Doğançay’da yer alan rehabilitasyon merkezi ve Mansuroğlu Mahallesi Sokak Hayvanları Tanı Ve Tedavi Merkezi Merkezi’nde toplam 60 köpek ve 40 kedi kapasitesiyle kısırlaştırma, rehabilitasyon, tedavi ve aşılama gibi tüm bakımları gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2024 yılı içinde 50 can dostu sahiplendiren ekipler, 894 can dostu kısırlaştırdı, 3 bin 925 can dostun da tedavisini gerçekleştirdi.

Sıcak bir yuva olun
Başkan İrfan Önal, “Bayraklı Belediyesi olarak biz yaşatmayı seçiyoruz. Sokaktaki can dostlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız ve üzerimize ne görev düşüyorsa yapacağız. Sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirerek yeni yuvalara kavuşmaları için başlattığımız kampanyaya da duyarlı vatandaşlarımızın katılımlarını ve desteklerini bekliyoruz” dedi.