Bayburt'ta Avcılık Eğitimleri Tamamlandı, 40 Yeni Avcı Belgelerini Aldı
Bayburt Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü'nün düzenlediği 4 günlük avcı eğitim kursunu tamamlayan 40 kursiyer, avcılık belgelerine kavuştu.
Avcılık Eğitimleri Tamamlandı
Bayburt Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) İl Müdürlüğü tarafından Bayburt Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen avcı eğitim kursunu başarıyla tamamlayan 40 kursiyere, avcılık belgeleri takdim edildi.
Sürdürülebilir Avcılık İlkeleri
Avcılığın bilinçli ve sürdürülebilir şekilde yapılmasını amaçlayan ve 4 gün süren eğitimlerde kursiyerlere; sürdürülebilir avcılık, avcılık etiği, doğal yaşamın korunması ve yaban hayatına duyarlılık konularında kapsamlı bilgiler aktarıldı.
Sınavda Başarı ve Belgelerin Alınması
Teorik eğitimlerin ardından gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan kursiyerler, yasal olarak avcılık yapabilmelerini sağlayan avcılık belgesini almaya hak kazandı.
Mevzuata Uygun Avcılık
Düzenlenen avcı eğitim kursu ile Bayburt’ta avcılık faaliyetlerinin mevzuata uygun yürütülmesine ve doğal yaşamın korunmasına önemli bir katkı sağlandı.

