Baştuğ, Yatağan’da yanan zeytinlik alanlarda incelemelerde bulundu

21.08.2024 10:05:29

Baştuğ, Yatağan’da yanan zeytinlik alanlarda incelemelerde bulundu

18 Ağustos Pazar günü Ula ve Yatağan’da çıkan orman yangınları sonrası özellikle Yatağan Yava, Nebiköy ve Kafaca Mahallesinde çok sayıda zeytin ağacı yangında zarar görmüştü.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, Yatağan’ın üç Mahallesinde yangında zarar gören çiftçileri ziyaret ederek hasarı yerinde inceleyerek çiftçilerin zararlarının karşılanması yönünde rapor hazırlayacak.
TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, Yatağan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kuru ve iki oda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Yava, Nebiköy ve Kafaca mahalle muhtarları ile bir araya gelen TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Baştuğ, muhtarlardan yaşanan yangın felaketi ile ilgili bilgiler aldı.
Yangında zeytinliği zarar gören çiftçiler ile görüşen Baştuğ, “Küresel ısınma, dikkatsizlik ve doğal nedenlerden dolayı Muğla’mız maalesef her yıl yangın felaketleri ile karşı karşıya kalıyor. 2021 yılında yaşadığımız ve Muğla’nızın 7 ilçesinde hem orman varlığı, nem de ziraat alanı olarak büyük hasar yaşadığımız yangın sonrası yaraların sarılması için, çiftçimizin üretime devam etmesi için ne yaptıysak bugün de yaparız. Yatağan’ın Yava, Kafaca ve Nebiköy Mahallelerinde yaşanan orman yangınında maalesef zeytinlik alanlarımız da zarar gördü. Zararın temini için ilgili kurumlarımız tarafından yapılacak hasar tespit çalışmalarının takipçisi olacağız. Çiftçimizin üretimini aksatmaması için Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın talimatı doğrultusunda yapılacak çalışmaların takipçisi olacağız. Yanan zeytinlik alanlar için yeni fidanların temini konusunda hazırlanacak hasar tespit raporu sonrası gerekli girişimlerde bulunacağız. Allah tekrar böyle felaketler yaşatmasın” dedi.