Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 13. hafta karşılaşmasında Aliağa Petkimspor, sahasında Beşiktaş'ı ağırladı. Mücadele dolu geçen karşılaşmayı konuk ekip 75-72'lik skorla kazanarak önemli bir deplasman galibiyeti aldı.
Maç Aliağa Belediyesi Enka Spor Salonu'nda oynandı. Karşılaşmayı Mehmet Şahin, Mehmet Serdar Ünal ve Alper Özgök yönetti.
Aliağa Petkimspor'da Sajus 22 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, Franke 18 sayı kaydetti. Yunus Emre Sonsırma ve Blumbergs 8'er, David Efianayi 7, Whittaker 5, Floyd ise 4 sayı üretti. Mustafa Kurtuldum ve Utomi de kadroda yer aldı. Takımın başında Özhan Çıngın vardı.
Beşiktaş'ta ise Mathews 21 sayı atarken, Zizic 15, Berk İbrahim Uğurlu 10 sayı kaydetti. Anthony Brown ve Dotson 7'şer, Yiğit Arslan 5, Kamagate 4, Brynton Lemar 2, Canberk Kuş ise 1 sayı üretti. Vitto Brown 3 sayıda kaldı. Beşiktaş'ın başantrenörlüğünü Dusan Alimpijevic yaptı.
İlk periyodu 23-18 önde kapatan Beşiktaş, devre arasına 41-37 önde girdi. Üçüncü periyot sonunda ise skor 56-54 olarak Beşiktaş'ın üstünlüğüyle yazıldı. Maçın genelinde dengeli bir mücadele görülse de, son bölümlerde Beşiktaş küçük farkı korumayı başararak galibiyeti elde etti.