BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ‘KAYSERİ STRATEJİK BİR ŞEHİRDİR’

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ‘KAYSERİ STRATEJİK BİR ŞEHİRDİR’

Başkan Büyükkılıç, Kültepe Ekonomi Zirvesi’nde konuştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kültepe Ekonomi Zirvesi’nde Kayseri’nin stratejik öneme sahip bir şehir olduğunu söyledi. Başkan Büyükkılıç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Kadın ve Demokrasi Derneği’nin Başkan Yardımcısı da olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da katıldığı zirvede Kayseri’nin sanayide daha fazla öne çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği tarafından Ommer Otel’de düzenlenen Kültepe Ekonomi Zirvesi’ne katıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, Vali Şehmus Günaydın, Önceki Dönem Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş gibi önemli isimlerin de katıldığı zirvede bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kültepe’nin önemine vurgu yaptı.

“2021 YILI KÜLTEPE YILI OLMALI”

Dünya ticaretinin merkezi olan Kültepe’de yılın 12 ayının kazı yapılması ve Kültepe Müzesinin yapılarak çıkarılan eserlerin sergilenmesi ile Kültepe’nin daha fazla ön plana çıkarılması için çalıştıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, 2021 yılının Kültepe Yılı olması için destek beklediklerini söyledi.

Kayseri’nin sanayi ve ticarette önemli bir yerde olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri, 1925 yılında uçak yapmış ve ihraç etmiş stratejik bir şehirdir” dedi. Kayseri’nin sanayinin, ticaretin, eğitimin, sporun, kültürün merkezi olduğunu dile getiren Başkan Büyükkılıç, şehrin adeta açık hava müzesi ve değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmasıyla turizmin de merkezi olduğunu kaydetti.

Kayseri’nin 16 ilçesiyle ekonomiye katkısını ve stratejik yapısını vurgulayan Başkan Memduh Büyükkılıç, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’tan Kayseri’de kurulu Aspilsan’ın daha fazla ön plana çıkarılması için destek beklediklerini söyledi. Başkan Memduh Büyükkılıç, “El ele vererek birlik beraberlik içinde vatanımıza sahip çıktıktan sonra çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok” diye konuştu.