Tarih: 12.09.2024 11:17

Başkan Tekin: “Seyhan’da yaşayan herkesin fikirlerini önemsiyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Seyhan’da yaşayan herkesin fikirlerinin kendileri için son derece önemli olduğunu söyledi.
Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, 2025-2029 Stratejik Plan kapsamında 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezi’nde hemşehri derneklerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Katılımcı, kapsayıcı, ekolojik bir sosyal belediyecilik anlayışını son derece önemsediklerini söyleyen Tekin, “Seyhan bilindiği gibi Adana’nın kalbi. Kültürel çeşitliliğimiz var. Farklı yaşam tarzlarında ve farklı anlayışta olan insanlarımız, hemşehrilerimiz bulunmakta. Bu çeşitlilikleri ilçemizin zenginlikleri olarak görüyoruz. Bir arada eşit, kardeşçe, barış içerisinde yaşamayı son derece önemsiyoruz. Seyhan’da yaşayan herkesin fikirleri bizim için değerli. Önerilerini alıp yönetim anlayışımızı ve hizmetlerimizi buna göre şekillendirmeye çalışıyoruz” dedi.
“Daha yeşil bir mimari oluşturmak gerekiyor”
Stratejik planın Eylül ayı sonunda tamamlanacağını belirten Başkan Tekin, “Küresel iklim değişikliği ve krizi en fazla bölgemizde hissediyoruz. Sıcaklık öyle bir artış gösterdi ki artık yaşanamaz hale geliyor. Önümüzdeki yıllarda bu artışı çok daha ileri safhada bekliyoruz. Buna hazırlıklı olmamız gerekiyor. Seyhan’ın ısısını nasıl düşüreceğiz? Bunun için ağaçlandırma, yeşil alanları arttırma çalışmaları yapmalıyız. Betonlaşmanın önüne geçilmeli. Seyhan’da daha ekolojiye uygun, daha yeşil bir mimari oluşturmak gerekiyor” diye konuştu.
Yerel yönetimler olarak en büyük sorumluluklardan ve görevlerden bir tanesinin sosyal belediyecilik olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İhtiyacı olanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Şartlarımız elverdiği ölçüde yoksullar, işsizler, yaşlılar, engelliler, kadınlar kısacası dezavantajlı gruplara destek olmaya çalışıyoruz. Politikalarımızı, hizmet anlayışımızı bunlara göre geliştiriyoruz. Bunun için de Seyhan’ın bileşenlerinin bu anlayışımıza katkı sunmasını istiyoruz.”
Çalıştaya katılan hemşehri derneklerinin temsilcileri de böyle bir organizasyon ve önerilerin dinlemesinden dolayı Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin’e hemşehrileri adına teşekkür ettiler.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB