Başkan Seçer, ’1. Aydıncık Yaza Veda Festivali’ne katıldı

26.08.2024 10:47:19

Başkan Seçer, ’1. Aydıncık Yaza Veda Festivali’ne katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Aydıncık Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Aydıncık Yaza Veda Festivali’ne katıldı.
Aydıncık İncekum Tabiat Parkında düzenlenen festivalde konuşan ve Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa ile birlikte hizmetlerini sürdüreceklerinin altını çizen Başkan Seçer, göreve geldiği 2019 yılından itibaren ayrım yapmadan her yere eşit hizmet götürdüğünün altını çizerek, “5 yıldır duydunuz mu, ‘Büyükşehir ayrımcılık yapıyor. Kendisine oy verenlere ayrı, vermeyen mahalleler ayrı davranıyor. Oy verenlerin yolunu yapıyor, oy vermeyenlerin yapmıyor’. Ayrım yapmak, adaletsizlik, dinen, imanen, vicdanen, hukuken olmaz. Biz bunu reddediyoruz” dedi. Seçer, “Türkiye ne çekiyorsa bundan çekiyor. Kavgadan, gürültüden, ayrımcılıktan çekiyor. 100 yıl önce olduğu gibi nasıl bir araya geldi, Türk insanı bu kadim topraklarda ülkesini emperyalistlerden kurtardı, cumhuriyetini kurdu aynı ülkü ile aynı amaçla çalışacağız. Gelecek günler bugünlerden çok daha güzel olacak. Bundan emin olabilirsiniz” diye konuştu.

“Bizim belediyelerimizde birlik, dirlik, bereket var”
Aydıncık’ın çok güzel, şirin ve çok tarihi bir yer olduğunu belirten Seçer, “Tarihi limanıyla, turizmi ile örtü altı tarımıyla çalışan, üreten bir halkımız var. Aydıncıklı vatandaşlarımızı seviyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ama daha iyisini yapmaya gayret ederek hizmet edeceğiz, hiçbir endişeniz olmasın” ifadelerini kullandı. Geçirilen 5 yıldan çok daha iyi bir noktada olduklarını söyleyen Seçer, “Geçtiğimiz 5 yılda olumsuzluklar çoktu. Ekonomik olarak belediyemiz sıkıntılar aşmak zorundaydı, hepsi düzene girdi. Bir evde birlik, dirlik varsa bereket olur. Bizim belediyelerimizde birlik, dirlik, bereket var” şeklinde konuştu.

“Aydıncık’a gece-gündüz çalışıp üreten bir başkan lazımdı”
Aydıncık’a gelecek 5 yılda çok daha güzel hizmetler yapacaklarını kaydeden Başkan Seçer, “Özkan Başkanımla Aydıncık konusunda hep konuştuk. Bu Aydıncık’ın evladı, Aydıncık’ı gece gündüz düşünüyor. Başkanım ‘Bizim arıtmayı bu dönem lütfen yapın, biliyorum maliyeti çok yüksek. Sakın ola Aydıncık’ın nüfusu az, bunun maliyeti çok deme benim hatırım var. Ben senin kardeşinim başkanım, çok istiyorum bunu’ diyor. İşte size böyle dişiyle, tırnağıyla, memleketine, görev yaptığı yere, gece-gündüz çalışıp üreten bir başkan lazımdı” diyerek, hep bu anlayışla çalışacaklarını vurguladı.

“Sanatın ve kültürün olmadığı yerde toplum çürür”
Akdeniz’in güzel bir yaz akşamında Aydıncık’ın temiz havasında yaza veda ettiklerini belirten Seçer, “Biz sanatı, sanatçıyı seviyoruz. Sanatın ve kültürün olmadığı yerde toplum çürür. Sanat da sanatçı da bizim için önemlidir, değerlidir. Bir toplumun kültürü, sanatçısı, yazarı, şairi, çizeri vardır. Eğer yoksa o toplum sönmüştür, bitmiştir, yok olmuştur. Bu topraklarda binlerce yıldır yaşayan milletimizin kültürü, sanatı, şairi, Hacı Bektaş’ı, Pir Sultan Abdal’ı, Yaşar Kemal’i, dünyada ses getiren Nazım Hikmet’i vardır. Bu topraklar bu sanatçıları yetiştirdi, bu düşünürleri yetiştirdi, bu önderleri yetiştirdi” diyerek, etkinlikte sanatını icra edecek olan sanatçılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
Festival; konuşmaların ardından ünlü sanatçı Zara’nın, Aydıncık halkı için birbirinden güzel şarkılar seslendirmesiyle sona erdi.