Tarih: 24.07.2024 17:28

Başkan Sarıyıldız: "Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıkla hareket ediyoruz"

Facebook Twitter Linked-in

Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıkla hareket ettiklerini söyledi.
Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Turgut Reis Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenen yıl sonu etkinliğine katıldı. Mahalle sakinlerinin Roman havasıyla karşıladığı Sarıyıldız, kursiyerlerin defile ve spor gösterisinin ardından stantları gezerek, kadınların ürettiği kıyafetleri inceledi.

"Türkiye’nin tüm renkleri ve kültürleri Mersin’de yaşıyor"
Türkiye’nin tüm renkleri ve kültürlerinin Mersin ve Akdeniz’de yaşadığını dile getiren Sarıyıldız, "Elbette bizlerin de bütün bu renkleri yansıtacak ve yaşatacak kurs ve eğitimlere ihtiyacımız var. Mahallemizdeki kurs merkezinde her dilden, her renk, inanç ve kültürden insanımız var. Dolayısıyla burası bizim için ayrıca bir öneme sahip. Tıpkı burada olduğu gibi, kadın-erkek eşitliğinin hayatın her alanında sağlanması, toplumsal cinsiyet bilincinin oluşması için çalışmaya devam edeceğiz. Sınırlarımız içinde olsun olmasın kadın yapılarına desteklerimizi sunacağız" dedi.

"Daha büyük projeleri yaşama geçireceğiz"
Merhum ozan Neşet Ertaş’ın ’Kadın insandır, biz ise insanoğlu’ sözünü hatırlatan Sarıyıldız, "Bu anlamda, toplumu var edenin kadınlar olduğunu bilen bir noktadan, ama aynı şekilde pozitif ayrımcılık pratiği içerisinde üzerimize düşen ne ise yapacağız. Kadınların gayret ve katkıları ile önümüzdeki süreçlerde daha büyük projeleri yaşama geçireceğiz. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıkla hareket ediyoruz. Bugün sergilenen eserlerin ortaya çıkmasında emek veren hocalarımıza, kursiyerlerimize ve halk eğitim merkezi müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Etkinlik, günün anısına kesilen pastanın ardından sona erdi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-F0G61HQYBB